Dagens lunch (+Tips!)

fisk, gröna ärtor & apelsin i sås. Till serverades pasta (potatis hade passat bättre)

Ungefärligt recept (1-2portioner)
2 frysta fiskfiléer, valfri fisk (enligt mig)
2-4 apelsinskivor från en apelsin
½-1 dl frysta ärtor
½ dl Creme Fraiche
Vatten
Senap
Ev. Salt på fisken!

Fisk och gröna ärtor i en lagom stor form som tål ugn, blanda Creme Fraiche, vatten och senap och häll över fisken. Placera i ugnen i ca 25 minuter på hög värme. Skiva apelsin och lägg på fisken och in i ugnen igen i ca 15-20 minuter (jag varvade varmluft med grillning för att få lite fin färg på apelsinen).

Till rekommenderar jag kokt potatis, men jag åt pasta (av ren lathet).


TIPS: SENAP!
Senap är nästan världens bästa krydda, den är toppen! Den passar hur bra som helst till kyckling eller fläsk, den är tydligen inte så dum till vit fisk heller! Gör en enkel hemmagjord dippsås på yoghurt, senap och favoritkryddad till chipsen eller grönsakerna (Testa: yoghurt, senap och Sambal eolek!). Marinera kycklingenfiléer i senap, vitlök och Sambal Eolek, det låter väl inte så dumt? ;) Jag har aldrig tyckt om senap så mycket som jag gör nu! Senapen är för mig helt oumbärlig i köket!

Favorit senap: SLOTTS Skånsk, Stark & grovkornig


Kommentarer
Posted by: Caisa

Det blir faktiskt fisk till middag här, lax i mitt fall :) mums!

2011-03-21 @ 18:14:02
URL: http://caisaj.blogg.se/
Posted by: Victoria

Sv: Tack, det ska jag verkligen prova! :D

2011-03-22 @ 14:15:49
URL: http://frukostera.blogg.se/
Posted by: Kajsa

- Det var så lite så! Hoppas du hittar något att matcha klänningen med :)

2011-03-23 @ 11:03:59
URL: http://fashiontrend.blogg.se/

Write anything your little heart desires ^^,

Jag är smickrad om du vill följa mig på bloglovin! Om du väljer att göra det skriv gärna en kommentar så blir jag glad :) Nu på senare har jag börjat få alldeles för många kommentarer som varken handlar om innehållet i inlägget eller min blogg över huvud taget. Därför har jag nu bestämt mig för att inte besvara eller publicera de kommentarer som inte är ett visat intresse för mig och min blogg. Jag uppskattar ett "Hur mår du?" och "Ska vi följa varandra på bloglovin?" men jag kommer varken svara eller publicera kommentarer som jag upplever som spam och inte är tillägnade mig och min blogg (så att säga). Jag har inget emot reklam, men snälla läs gärna lite i min blogg också! Ni måste alltså visa lite intresse, det handlar om att ge och ta!

xoxo


N.N.:
URL:
Kommentera:

@:


Kom ihåg mig


bloglovin


Trackback

bloglovin
RSS 2.0