Utbrytarkungen 137 år!

För er som inte varit inne på Google idag så kan jag informera er om att det är Harry Houdinis födelsedag idag, 137 år. Jag brukar alltid klicka in mig på sökningarna när Google "firar" födelsedagar, högtider och andra dagar. Harry Houdini tycker jag verkade intressant så därför fick han hamna här på bloggen också!

Houdini var en extremt fingerfärdig magiker redan i tonåren och övergick till en framgångsrik karriär som utbrytarkung. Han är känd för förmågan att befria sig själv från handbojor, låsta och förseglade behållare och vattenfylld behållare, upp och ner (se bild nedan)

Notera andra bilden där Houdini utmanar allmänheten"£50 till den som kan hitta några falska/felaktiga medel eller utgångar, eller fällor i buren". Femtio pund måste ha varit mycket på den tiden!Harry Houdini, År 1899
Houdini Challenge
Houdini performing Water Torture Cell
Houdinis Water Torture Cell


R.I.P
1874 - 1926

Bildkälla: Wikipedia

Kommentarer
Posted by: donnasandra

Väldigt intressant!!

2011-03-30 @ 10:23:36
URL: http://www.donnasandra.se

Write anything your little heart desires ^^,

Jag är smickrad om du vill följa mig på bloglovin! Om du väljer att göra det skriv gärna en kommentar så blir jag glad :) Nu på senare har jag börjat få alldeles för många kommentarer som varken handlar om innehållet i inlägget eller min blogg över huvud taget. Därför har jag nu bestämt mig för att inte besvara eller publicera de kommentarer som inte är ett visat intresse för mig och min blogg. Jag uppskattar ett "Hur mår du?" och "Ska vi följa varandra på bloglovin?" men jag kommer varken svara eller publicera kommentarer som jag upplever som spam och inte är tillägnade mig och min blogg (så att säga). Jag har inget emot reklam, men snälla läs gärna lite i min blogg också! Ni måste alltså visa lite intresse, det handlar om att ge och ta!

xoxo


N.N.:
URL:
Kommentera:

@:


Kom ihåg mig


bloglovin


Trackback

bloglovin
RSS 2.0