Vid mina fötter

Bilder från i torsdags när jag satt och plugga i solen på min uteplats
Hon är så söt och så mysig ^^
...och jag som är så lätt-distraherad :S
Här på universitetsområdet får katter inte gå lösa, därför har grannens katt koppel.

Marint, ljust, spets & läder


Linnet är fyndat på second hand för en tia.
Skärpet har gått i arv från pappa som använde det flitigt som yngre ;)
Byxan är fyndad på KappAhl för 100 kronor (eller var det 50 kr?)
Skorna hittade min lillasyster på H&M för ca 25 kr, eller hur var det Fannie?
Allt jag har på mig har jag kanske betalat ca 250 kr för ;)

Tack till alla ^^,


Nu ska jag koka kaffe, sätta mig ute i solen på min uteplats och fortsätta proppa huvudet full med ekonomi [Externredovisning och budgetering I]



Sol, vår & vitsippor

En bild från campus tidigare idag på väg till biblioteket
för att skriva ut en rejäl bunt papper och låna om böcker

Påskafton


På väg till Helena på pendeln, ikväll blir det knytkalas a la påskmiddag

Rosa bubbel i vårsolen

Ute i vårsolen idag: jag, bror, mor & far skålade med Rosé de Pinot


Jag hat varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen och vill delvis be om ursäkt för det samtidigt som jag kan känna att bloggen inte är ett måste i mitt liv. Bloggandet har fått hamna i skymundan för tillfället, det är mycket annat just nu. När jag inte pluggar eller är på föreläsning behöver jag en break från måsten! Jag är med vänner, myser med familjen nu i påsk och försöker hitta egen-tid lite här och där :)

Jag hoppas kunna göra "dagens bild" till en vana, vore roligt att få upp en "dagens bild" varje dag! Ser fram emot att ta massvis med vårbilder ;)
Mindre text, mer bilder - det gillat vi! :D


TOO WEIRD TO LIVE

500*


TOO RARE TO DIE





we♥it

Nour El-Refai [RAW Comedy Club]









♥ Sverige!

Woohoo! ;D


Får tillbaka en förmögenhet på deklarionen!
Notera att ordvalet är relaterat till en students ekonomi




Deklarionen kom inte idag, jag har haft den någon vecka men har inte tittat på den. Pappa du vet att jag inte är så glad i deklarionen när den kommer! Oftast vill jag inte ens se den. Deklarationen är lite som ett "dåligt lotteri" där man till och med kan få "minus i kassan" och det känns inte ok... Men denna gången kammade jag hem storkovingen ;P Life's good!


Pappa jag kommer höra av mig angående deklarationen, det vet du :)



Björn Ranelid: "Så é de´"




För några veckor sedan var jag på en föreläsning med Björn Ranelid. En för många kontroversiell person... Å JA: han tar plats och han säger allt han tänker, MEN: allt han säger är genomtänkt!

Själv har jag aldrig tidigare lyssnat på en föreläsare som hinner säga så många ord under en timmes föreläsning och ändå fånga upp alla sina lyssnare! Ranelid är intesniv, kvick i sina kommentarer och i att fånga upp individerna i publiken och dessutom bryr han sig inte ett dugg om vad andra tycker om honom.


"Jag har allt kvar att lära mig"



Råaste Anti-Jantelag!

Så upplevde jag föreläsningen, uttryckt i så få ord som möjligt.
Men inte alls på något negativt sätt utan snarare som en uppfriskande uppriktighet. Vi svenskar har något att lära oss av denna kontroversiella men kloka man!

Han varvar citat och "skryt" (Obs: enligt Jantelagen) med ödmjukt erkännande att han aldrig är fulllärd och höjer samtidigt upp andra yrkesgrupper som han själv anser har det viktigaste och beundransvärda uppgifterna i vårt samhället. Något som han själv säger och som ingen kan undgå är att han ständigt är närvarande här och nu. Om jag minns rätt sa Ranelid att det är det som är hans hemlighet till lycka och framgång i livet; var ständigt närvarande här och nu! Livet är här och nu.


"Du måste ta ansvar för ditt språk
och säga JAG när andra säger MAN"

Det känns "svenskt", riktig Jantelag, att uttrycka sig MAN istället för 'JAG kan/har/tycker...'!


"Ordet har aldrig varit viktigare OCH att visa vem du är i etisk mening"

Ranelid sa också under föreläsningen något i stil med "Du kan citera mig, kopiera mina texter, men du kan aldrig skriva som jag" och därmed tar jag avstånd från att att dessa citat på något sätt är mina ord. Ta en funderare över Ranelids "budskap" och om du får chansen att lyssna på honom - ta den! Ranelid ska ses live.


Ranelid svär aldrig

Let there be light



IKEAS HACKERS .net


BEETHOVEN


VIRKAD


MOSAIK



Personliga variationer på IKEAs lampa GRÖNÖ (49,-)

Ps. ja, jag ser att andra bilden är lite väl stor...
men nu får det vara så, orkar inte krångla! :P

A new beginning, once more

Vaknade upp med tuppen imorse eller med solen var det nog för jag var klarvaken vid 6-tiden. Men så tänkte jag att jag behöver mer än 5h sömn om jag ska orka hela dagen så jag rullade runt (gosi-gos) och sov 2h till :D

Helgen har varit grymt bra! Jag är supernöjd verkligen! Vissa saker kan man aldrig få nog av... bus, mys & grillning med vänner - det ska bli min vår och sommar (+sol & bad när solen steker^^,)! Föreläsningen börjar 10:00 så nu har jag lite tid till att äta i lugn och ro, kanske koka kaffe och ha med mig till föreläsningen och lyssna på radio såklart :)


Puss & kram! Ha en fantastisk dag 

Lisa har pluggat!

Söta regler för grupprummen på Linnéuniversitetets bibliotek (UB) i Växjö

Myskväll med tjejerna

Igår bytte jag klackar, smink och vin mot mys, film och godis med tjejerna! Filmen som vi såg var Letters to Juliet, rekommenderar! En mysig romantisk komedi drama.
500*
Lär mer om filmen HÄR

Anders Jansson är klockren!



Anders Jansson gästar på hos Morgonpasset i P3 och gör succé:
LYSSNA

Lyssnade jublade när Morgonpasset i P3 gänget kippade efter luft mellan skratten.
Anders Jansson gästar Morgonpasset i P3 ännu en gång:
LYSSNA


Så himla hysteriskt roligt!!! :D
Bild lånad från Sveriges Radio, P3

Hahaha!

Fy fan vad kul det var igår!! (och förlåt för att jag svär)

För alla er som gillar Linus på Linjen!




Sitter och lyssnar på en gammal radio-sändning:
Morgonpasset i P3 med Anders Jansson
Haha, helt sjuukt kul!!! ;D Såå hysteriskt! :D

Lägger upp ett sändnings-klipp senare ^^,



Hemlängtan!

Fredag, yey!

Härligt med helg :) Jag har fått några fina kommentarer från Helena, så himla roligt! Nu har jag ännu mer hemlängtan! HELEENAA!!! :P Jag har planerat att åka hem över påsken. Ungefär 21/4-24/4, men har inte bokat biljetter ännu.

Glad är jag ändå. Ikväll är det STUDIO 54, sjukt kul kommer det bli! Outfiten är klar, den får ni se senare :D
500*


Men innan dess är det fokus-fokus som gäller - mata in information i hjärnan och kladda ner allt på randigt papper!


Boende i Thailand



Tjena! Här kommer ett lite "random" blogginlägg kan tyckas. Men faktum är att Thailand ligger mig varmt om hjärtat, ett andra (eller kanske tredje) hem! ^^


Kolla in denna TV4:s serie Såld på hus och särskilt det här avsnittet:

PHUKET THAILAND

~


Thailand är underbart och jag kan varmt rekommendera

SUNRISE BEACH RESORT


för familjer eller par som vill ha ett lugnt och bekvämt boende (hyra eller köpa), men samtidigt när till allt! Sunrise Beach Resort ligger vackert beläget vid kusten, 2-3 timmar söder om huvudstaden Bangkok.


Sunrise Beach Resort, Na Jomtien, Thailand Sunrise Beach Resort, Na Jomtien, Thailand
Klicka för större bilder



Morning lovers!

Hehe... Nu ska jag skynda mig till biblioteket och skriva ut övningar till dagens föreläsningar! Jag förstår inte varför vissa lärare envisas med att lägga upp saker på intranet i sista sekund. Hade det inte varit anklare att bara lägga upp den en eller två dagar innan så man hinner skriva ut det och titta på det innan förelsnnigen börjar? Jaja.


Nu har jag bråttom! Senare idag ska jag in till stan och shoppa accessoarer till FREDAG

Ha en toppen dag, hörs!

Sällsynta populär-butiker

Kan inte riktigt smälta att Topshop endast har fyra butiker i hela Sverige... Är det sant?? Ja, enligt Topshops hemsida i alla fall. Då vet jag vad jag ska göra när jag kommer hem till kära västkusten och Göteborg; shoppa i sällsynta butiker så som Topshop och Change! Change är en av mina favoritbutiker, särskilt när de har rea ;) Ingen av dessa butiker finns i Växjö... hoppas det blir ändring på det snart!


Hårband // pannband // headbands // Topshop:
Om ni klickar på bilderna bör ni komma till produktens sida på TOPSHOP


Frågar igen:
Är det inne med hårband våren/sommaren 2011?
Enligt Topshop tycks det onekligen vara så, eller?



Varför är jag så insnöad på hårband//headbands? Klicka HÄR & HÄR




STUDIO 54: Headband




MODE eller FUL FLUGA ?




Jag tänkte matcha min STUDIO 54-outfit med ett headband, eller pannband som vi också säger på svenska. Den i metall, lite rått och äkta, det gillar jag starkt! Men även den enkla flätan, eller den schyssta "triple" som Richie har på sig på tredje bilden, hon passar så bra i guldigt dessutom. Men kanske ska man köra med en accentfärg? Dekorerad med en blomma, rosett eller kanske löv :)

Jag tycker det är så snyggt med headband, men har själv aldrig riktigt vågat använda det... Dels för att jag har varit lite anti mittbena (som jag tycker det helst ska vara). Kanske är det inte riktigt så inne nu som det var för ett par år sedan (?), men om man gillar det och bär upp det... då kommer man lätt undan med det ;) Snyggt till vårens jeansshorts dessutom!


Vad tycker ni??
Headband våren & sommaren 2011?



Ps. Om mitt headband blir riktigt lyckat på fredag kanske det blir min nya grej... har ju en del att ta igen nu eftersom jag aldrig vågat förr ^^,



Rejält utmattad

Gud så skönt! Jag är alltså hemma från ett underbart träningspass på gymmet. Idag fick magen och ryggen ta en del stryk! Men inte glömde jag benen eller armarna för de - Alla fick vara med :D

Nu är jag matt...

...men tyvärr är inte dagen slut än :( Sängen är obäddad och jag behöver en rejäl dusch! Ett långt varmt bad och ordentlig massage behöver jag i och för sig också, men man kan ju inte få allt (tydligen!! *morr*). Bäddar sängen snabbt och duschar fort så får jag snart krypa ner i den ny bäddade sängen... underbart! (kan nog lova att jag vid det laget är riktigt pigg och planerar morgondagens aktiviteter eller helgens STUDIO 54)


Bjuder på en härlig bild på Olivia Newton-John



God natt ♥



Skumt...



Hur svårt kan det vara att tvätta??


Normalt brukar tvätttiden beräknas så man vet när man ska tillbaka till tvättstugan, men...
..."ÅTERSTÅENDE TID ----", tydligare än så blir det inte!

Normalt brukar kläderna vara en betydande ingrediens i tvättmaskinen, men...
...den här gången har tvättmedlet och skummet ett tydligt övertag.

Musik i verkliga livet

OBS! Följande video uppmuntrar till alkoholkonsumtion...

Härlig musik i "vardagligt" sammanhang.
Rolig och härlig pepp inför fredags spexet,
eller som idag: en enkel måndag! ^^,



STUDIO 54: 70-tals INSPO



70-tals & 80-tals inspiration!!?






Den 26 april år 1977, öppnades den legendariska nattklubben STUDIO 54 i New York City, på 254 West 54th street, därav namnet. "Studio" som blev smeknamnet på klubben, blev känd för sin hedonism och dekadens. Historien om denna legendariska nattklubb, blev även till en film som även fick namnet Studio 54.

Kö till nattklubben Studio 54
Kön in till nattklubben

Det har nu återigen blivit dags för Sex Mfl:a, att flytta den legendariska, omtalade och fabulösa festen från lokalen i Manhattan till Campus egna Sivans! Bland gästerna på 70- och 80-talet fann man bland annat Michael Jackson, Martha Graham, Andy Warhol, Calvin Klein och Madonna (och många, många fler!). FREDAG 8/4 kör festen igång här i Växjö!

Två stora priser står på spel för bästa klädda:
1000 kr presentkort på gymgrosisten för bästa manliga klädsel.
1000 kr presentkort på Make Up Store för bästa kvinnliga klädsel. 
+ en varsin galet fin pokal!



70-tals & 80-tals inspiration!!?
Alla tips uppskattas!


Denna 70-tals blus köpte jag över tradera.
Tips på hur jag kan matcha blusen? Byxor? Smycken? Frisyr?
Den kvinna jag köpte den av hade använt en väst till när hon gick på dans.

Mamma du har väl koll på 70-talet?
Var inte det din ungdoms-/ung vuxen peak? ;)
Hehe, xo mama!


Bild & text: Tradera,
Guest of a Guest, EHVS



Gymmet ger mig energi!

God morgon vänner! Idag startar jag dagen med att gymma, det måste vara den bästa starten på dagen!! Näst bästa är frukosten innan träningen, såklart ;) Idag tänkte jag köra kondition, ben och mage. Men som vanligt får vi se hur det blir när jag kommer dit. Jag går gärna på känsla! Finns inte känslan så tappar man motivationen, känn efter i kropp och huvud :)


Jag tror de är fler än en som märkt att jag inte skrivit på ett tag... jag har inte kännt för det, kort och gott. Jag har fått en del kommentarer som har samlats på hög, som jag kommer svara på, jag lovar att jag inte glömt bort! En del får svar på sina bloggar, andra får vänta tills jag publicerar ett inlägg här på bloggen i dagarna :)

500*
Igår fyllde jag kylen med apelsin, äpplen och päron - MUMS!

TIDSINSTÄLLT: Insomnia?

Haha, denna gången ligger jag faktiskt och sover. Eller helt enkelt gör mitt bästa för att somna in och sova djupt hela natten :) Men jag tänkte skriva något för nattens insomnier i alla fall!


Hur gör du för att somna? Tipsa!


Hur går dina tankar?
Vilka tankar är det som håller dig vaken?


Vad gör du istället för att sova?

Någon som har testat Yoga?

Skriv en kommentara om du är vaken!
XOXO



Bild: freebeautyconsultant.com


bloglovin
RSS 2.0