GOTT NYTT ÅR!

Masserande fotbad, fläskkött och grön peppar-sås (med sambal eolek) och ugnsgrillade rotfrukter, kortspel, skratt och musik = början på min och brors Nyårs-kväll tillsammans. Kvällen kommer fortsätta med mer spel, räksallad, After Eight, snacks och film. Vid tolv-slaget skålar vi och tittar på fyrverkerierna utanför. Jag tror det blir en bra nyår för mig och min bror. Det är allt för sällan som vi tar oss tid att umgås med varandra och uppskatta varandras sällskap!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!
Bilden påminner mig om Thailand Pattaya 2009 ^^,

Mobilblogg - egentid!

Nysuschad, masserande fotbad. Radion på i bakgrunden. Mysig egentid! ^^,

Mobilblogg - Ledig dag i Göteborg

Idag har jag tagit ledigt från plugg och böcker. Jag har nästan hela dagen planerad i Göteborg: träffa Fredrik, Natalie och Helena (fika, fika och middag). Shopping och ärenden står också på schemat. Bland annat måste jag ha ny ansiktskräm, mascara och klacka om och laga mina skor. Bror fyller år imorgon så jag ska försöka hitta något till honom :) Idag kommer bli en toppen-dag, jag känner det på mig! ^^,

Söta syskon ^^,

Ibland är det underbart att ha syskon!
Glögg-fika framför datorn och julskinkan är precis klar ^^,
Tack bror och syster!

Annandag jul

Känns som om hela dagen bara försvunnit och då är det ändå ganska många timmar kvar på dagen.

Julafton var jätte rolig och mysig med god mat, julgodis, fantastiskt sällskap, lek och spel! I år köpte vi inga julklappar till varandra utan istället köpte vi 3 stycken var à 50 kronor som vi la mitt på bordet och alla samlades för att slå tärningarna för en chans att 'vinna' klapparna. SPELREGLER KOMMER KOMMA UPP HÄR!

Jag vill rekommendera ett sällskapsspel: Helt Hysteriskt. Det är verkligen helt hysterisk, vi hade så himla roligt! Spelet passar blandade åldrar och man kan vara många med och spela, vi var 8 stycken med och spelade samtidigt (trots att spelet säger max 6st, vi utökade bara spelplanen). Juldagen vaknade vi alla upp och åt frukost i lugn och ro. Senare fortsatte dagen med middag runt ett-tiden och därefter toppade vi magsäcken med den klassiska jul-efterrätten Ris à la Malta och mormors (skurna och sedan frysta) jordgubbar (med lite socker, kanske?) från morfars trädgård i somras.

Igår åkte jag och mina syskon hem till tomma huset (mor och far spenderar jul och nyår i Thailand även i år) Sängarna var fint bäddade och på våra sängar låg var sin triss-lott, tack MaPa :) Nit-lott för mig dessvärre, men det är tanken som räknas. Lillasyster gjorde julskinka igår kväll i varmluftsugnen, gott-gott!

GOD JUL!

Kusiner m.fl är här hos mormor och morfar. Dopp-i-grytan har vi redan ätit, snart är det Kalle Anka ^^,

Nya julnaglar!

Jag kommer inte att skriva mer idag
x

Choklad-bakning för julen

Smälter mörk blockchoklad över vattenbad
Smällt blockchoklad över vattenbad, jag valde mörk och ljus blockchoklad.
Ljus blockchoklad, rivet apelsinskal, valnötter, hasselnötter & mandel Kakao, kaffepulver & kanel Chokladskapelser ^^,
Tillsätt kryddor nötter eller frukt efter smak och humör.
Jag tog valnötter, hasselnötter, mandel, rivet apelsinskal, kakao,
kaffe och kanel!
Nötchoklad, apelsinchoklad, kaffechoklad och kanelchoklad
Variera för allas smaker - smaken är som baken!

Bilder: HTC Wildfire 5 Mpix

Hemskaste mardrömmen!!

Vaknade av att jag drömde en riktig mardröm. Jag och min lilla syster bråkade... REJÄLT!!!!! :( Värst är nog att drömmen kändes så himla äkta, jag kände verkligen känslorna :'( Arg men framförallt ledsen, sårad, besviken, förrådd, oälskad och oönskad... Vill aldrig drömma den drömmen igen!!

Naglar i jul!

Idag har jag målat och fixat naglarna för en gång skull. Antagligen måste jag göra om det på julafton igen för då vill man vara extra fin ^^,




Nu är det middag!


Dröm sött

Jag har krupit ner under täcket i bäddsoffan hemma hos mormor och morfar, mysigt! Jag sover alltid jätte gott i denna soffan. Jag ser fram emot morgondagen, som jag har lite saker planerat för i mitt huvud, och önskar er god natt och söta drömmar! xo

God morgon ♥

Det blev lite ändrade planer: Istället för övningen idag i skolan stannar jag hemma och tvättar. Övningssvaren finns på intranet så det kan jag skriva ut när jag kommer hem.

Vaknade redan klockan 3:54 idag...
Medveten om tvätttiden som jag inte vill missa hoppade jag upp ur sängen efter att ha kollat mobilen och mobil-klockan säkert 5-10 gånger. Jag måste ha halvsovit eftersom jag lade märke till att klockan var 3:54 och ändå studsade jag upp groggy, klädde på mig, och började samla ihop all smutstvätt. All smutstvätt samlad, redo att gå ner till tvättstugan, tänkte jag 'bäst att jag kollar klockan igen': 3:58!!! Då gick det upp för mig att det inte riktigt var morgon ännu. Jag klädde av mig och kröp ner under täcket igen, gott att få sova tre timmar till!

Jag undrar vad det var som väckte mig från första början... å vad tänkte jag egentligen??

Hoppas ni får en lugnare start på dagen!

VARFÖR ÄR JAG VAKEN 3:54??

:O

Det där är en riktigt bra fråga! En fråga som jag ska försöka besvara vid morgonkvisten!!

NU: sova!!

1½ h i -10°C = ren smärta!

Jag tog bussen till skolan idag. Just då tyckte jag att det var en bra idé att skippa cykeln och slippa klä på sig ton med kläder för att hålla värmen. Jag tyckte inte likadant senare idag. Bussen hem var inte lika rolig, för det var ingen buss hem! Helt otroligt nog överlevde jag idag drygt 1½ timma i isande kyla iklädd enkla tunna byxor och lätta skor med tunna sockor i. Det gjorde så ont!! Mina fötter frös så mycket att mina tår helt domnade bort och större delen av foten var ren smärta. Detta trots att jag ställt mig på en bänk för att undvika den kalla backen. Jag kan inte förklara det bättre Vi var minst 50 stycken som väntade på bussen, säkert närmare 100. Mina fötter blev så kalla att de tills sist började fläckvis kännas varma och då stod jag fortfarande och stampade på den där bänken i kylan. Vad händer med kroppen, varför reagerar den så? Är det en försvarsmekanism? Tills sist kom en granne jag ringt och hämtade mig, räddaren i nöden!

Planen för idag var att plugga men man kan säga att den hemska kylan fick mig att tappa mitt plugg-humör. Istället blev det X antal koppar te ^^, Men jag hade en fantastisk start på dagen som kickades igång med energi, en skön dusch och besök. Så kul och trevligt att vännen kom över sådär på morgon/förmiddagen.

Nu ska jag diska, borsta tänderna och krypa ner i sängen! Imorgon ska jag vara i skolan tidigt, hoppas bussarna går i tid! Imorgon bär det av till mormor och morfar där jag spenderar julen

♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    

Måndag, 4 dagar till jul

Nu är det inte långt kvar till jul. Jag har duschat och klätt på mig för att springa mer och slänga skräp. Idag kommer en vän på besök vid 9:30 och då ska vi mysa med kaffe, te och kanske en lussekatt! Jag är så gott som klar med packningen. Kvar att göra är damma, sopa och moppa/svabba (eller vad människor kallar det?), skönt! Ikväll efter föreläsningen finns det säkert tid över till att plugga. Känns bra, lite som en lättnad att vara klar. Nu kan jag fokusera på annat, exempelvis plugg! ^^,

Önska någon en riktigt god jul
Känn tacksamhet för det du har

Ha en toppendag!

Japanskt, silke, handmålat...

Finaste julklappen från min granne! När jag vaknade igår och gick ut i gemensamma köket för att göra frukost (jag bor i korridor) hittade jag ett sött litet paket i min låda. Jag var helt paff! Tiden nästan stannade när jag läste meddelandet och jag gick från att studsa runt till att lugnt och försiktigt öppna klappen. Så rörd blev jag! Så himla omtänksam present, bästa julklappen!

Present inslagen i handmålat silkespapper
Gulligt meddelande från min granne. Pappret ser ut att vara handmålat
silkespapper. Vid det här laget vet jag inte om jag andades ^^,
Plåtburk
I paket-påsen: en liten metallburk sött klädd i rosa papper med vackra detaljer.
Teburk - jasminte?
I burken: nätta påsar med te. Jag älskar te! Detta har jag nämnt för min granne
vid något tillfälle och hon har säkert sett hur jag dricker te-kopp efter te-kopp,
och därför värmer denna presenten extra mycket! ^^,

Min granne är japanska och har varit i Sverige och studerat i två år (är detta hennes andra år kanske?). Hon kom hit utan att kunna någon som helst svenska för att studera ett helt och hållet svenskt program. Hon studerar byggnadsutformning (tror jag det heter) på Linnéuniversitetet, och det går bra för henne så hon måste vara en riktig kämpe. Den här tjejen imponerar mig på så många sätt och hon är verkligen hur trevlig som helst. Jag hoppas detta är bara början på vår vänskap! Tack så himla mycket för presenten!!

Bilderna är tagna med min HTC Wildfire 5.0Mpix

Det fortsätter även idag

Hela dagen kommer gå åt till att packa och städa (och om jag hinner: lite plugg). Jag vill att allt ska bli klart idag så slipper jag tänka på det på måndag. Tisdag åker jag hem runt 10:00, direkt efter morgonens första övningsseminarium. När packningen är klar ska jag andas ut och ta en väl behövd dusch! Ser fram emot duschen ^^,

NU: Hög musik & studs i hela kroppen!

Packa Plugga Prioritera

Idag är det plugg som gäller och det ska packas inför flytten. Jag tittar runt mig i rummet och det är uppenbart att jag kommer ha fullt upp, underbar helg... Jag få helt enkelt vänta till jul att pusta ut ordentligt. Nu ska magen få lite mat, sedan är jag igång!!

Full fart & fläkt ^^,
BÄSTA julklappen,
födelsedagspresenten
och omtanken (klicka)

Julklappen som räcker längre

Läkare utan gränserLatinamerikagruppernaAfrikagruppernaSvalorna LatinamerikaUnicefSidaRöda korsetKvinna till kvinnaSOS barnbyarAmnestyKooperation utan granserVärldsnaturfonden WWFVärldens barnSveriges dövas riksförbundSvenska freds och skiljedomsföreningHörselskadades riksförbundRiksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

25 kronor räcker till att plantera ett träd i regnskogen. Regnskogen är en livsviktig källa till vatten, mat för många liv och även bränsle och natur-mediciner för lokalbefolkningen. Planteringen av ett träd bromsar den globala klimat-förändringen.
50 kronor räcker till att utbilda en bonde i Uganda i bättre odlingsmetoder under en och en halv dag, en sagostund för föräldralösa barn som inte har någon annan att bry sig och engagera sig.
200 kronor räcker till 30 förpackningar med malariamedicin eller att ge en get till en fattig familj i Afrika eller skoluniform, böcker och skor till barnen så de kan gå i skolan.
300 kronor räcker till att starta en spar- och låneförening. Tack vare ett litet lån kan medlemmarna starta eget, och så småningom bli självförsörjande. Eller läxläsning till barn som inget hellre vill än att gå i skolan.
Jerry i ICA-reklamen spelad av Mats Melin - stöd FUB med en gåva!

KLICKA PÅ LOGOTYPERNA FÖR ATT SLUSSAS VIDARE TILL RESPEKTIVE

En julklapp som värmer & varar längre - en gåva som gör skillnad!

På TV just nu:

Gladiator (2000)
Hur längesedan var det inte man såg den??
Myser framför TV:n med en kopp te och två lussekatter ^^,

Stora katter, söta ljud

Så himla söta allihopa! Vet inte hur många gånger jag har tittat på denna videon, ni måste också se den!

Youtube klippet kommer från Big Cat Rescue, en ideell organisation som räddar vilda katter som far illa. Big Cat Rescue ägnar sig åt att rädda och ge ett permanent hem för exotiska katter som har misshandlats, övergivits, vuxit upp som husdjur, pensionerats från nöjesbranschen och från att slaktas för pälsens skull. De utbildar allmänheten om djuren och de problem som de möts av i fångenskap och i det vilda. Klicka in på deras hemsida eller Youtube-sida för mer videos, bilder och information.


Kolla även in Kevin Richardson, en självlärd djurpsykolog, som kramas och leker med lejon och hyenor. Kolla in inlägget HÄR.

Lika bra att börja

Jag är ibland ganska seg i starten. När det är så får jag för det första sota för det senare och för det andra skylla mig själv. Det är självklart inte mindre som behöver göras bara för att jag börjar med det lite senare! Väl igång brukar allt så gott som alltid bara flyta på, men ska bara komma de där första metrarna, det är den där lilla-lilla tröskeln. Därför tänkte jag: jag packar nu!

Flytten till nya lägenheten sker efter nyår. Jag har hypotetiskt sett 15 dagar på mig att flytta i januari då hyres-kontrakten överlappar varandra. Men i verkligheten har jag bara några dagar. Packningen klar innan jul-"lovet" 22/12, då jag åker hem till västkusten över jul och nyår, och 1 dag i januari då min bror hjälper mig med flytten. Då är det lika bra att sätta igång nu, minsta sagt på tiden!

Klicka dig vidare till kreativiteten där ni får följa min kreativa sida med saker som inspirerar och imponerar mig. Klicka här för att se hur lägenheten förvandlas från en lägenhet till mitt egna, personliga och varma hem!

Börjar packa nu och kryper ner i sängen vid 23:00.
Så nu säger jag god natt, dröm sött! ^^,

Vinn goodiebag!

Ni har väl inte missat att ni varje dag hos Kicks har chans att vinna en goodiebag värd 8800 kronor!! Det enda som nu behöver göra är att besvara en enkel fråga och motivera med ett julrim. Tävlingen hittar du HÄR.

Kom ihåg: VARJE DAG! ^^,

Victoria's Secret PJ's ♥

Klicka på miniatyrerna för större bilder

Mysa med varm choklad, mandel och pepparkakor
framför brasan med en god vän ^^,
Victoria's Secret


Lusse lelle - saffransfågel

Igår bakade jag saffransbullar (lussekatter, - fåglar och -knytet) till två-tre fotbollslag!
Saffransfåglarna är verkligen söta!

En liten saffransfågel, så söt ^^,

4 paket saffran, 1 liter mjölk, 2 kg vetemjöl...
Det blev två stora fyllda bunkar med deg och hela dagen gick till bak ^^,
Kolla in recept och bilder HÄR

En ny komposition av julen

För två år sedan bestämde vi i vår familj att vi köper inte några julklappar till varandra och jag har inte saknat det alls! Nu råkade det bli så att vi firade jul i Thailand de senaste två åren, vilket kanske var som en julklapp i sig. Men jag behöver inga julklappar, jag önskar mig inget. Om man verkligen vill ha det man önskar sig och tycker det är värt pengarna det kostar - köp det själv! Varför springa till mamma eller pappa för välgörenhet. Presenter ger man av omtanke och inte för att det är jul.

Men i år har vi en ny komposition runt julbordet, framför Kalle Anka och i vardagsrummet med varsin glögg i handen. Mamma och pappa är i Thailand och kvar är jag med mina syskon, mormor och morfar och, nytt för i år, min moster med hennes familj (och en och annan herre kanske, liksom tidigare jular i Sverige, är det så mormor?). Det kommer bli toppen! Men det är inte det enda som är nytt för i år. I år ska vi köpa julklappar men inte till varandra. Vi ska leka en liten lek som många säkert lekt förut. Vi köper tre julklappar var (à max 50 kronor) som vi lägger i en hög i mitten på bordet. Jag har själv bara gjort denna leken en gång för längesedan och reglerna varierar. I vilket fall som helst, med exempelvis en tärning till hjälp delas paketen ut och därefter får man byta med varandra. Det ÄR en rolig lek och vi kommer att skratta både för leken och över de lustiga sakerna som vi hittar i paketen!
Årets jul kommer bli rolig och mysig ^^,

Hur firar ni er jul?
I dagarna kommer jag presentera
en rad julklappstips för stora & små,
fattiga (jag) och de lite mer välgödda

Plugg, tvätt & juletid

Frukosten idag var jätte god: min klassiska gröt toppat med rostade solrosfrön, cocos och russin och lite mjölk. Ni kommer få en del frukostrecept av mig vid en senare tillfälle.

IGÅR: Skrattade lite åt mig själv igår, se varför HÄR
IDAG: Tvätta 07:00-10:00 och plugg fram tills jag cyklar ner till föreläsningen vid ett.

Nu ska jag springa ner och ta tvätten, ner för alla trapporna och upp för alla trapporna ;)

Lucia-morgon ♥

Tv:n är på med julmusik och tvätten är igång. Idag har jag och Ebba tvätttid samtidigt, 7:00-10:00. Det var något vi bestämde igår kväll för att vi skulle komma upp och kickstarta dagen. Vi båda två har föreläsningar vid 13:00 idag, men nu ska jag ta mina böcker och göra Ebba sällskap ute i köket/allrummet/gemensamma utrymmet.
Glad Lucia på er! (om man kan säga så, annars kan man det nu)

2 g saffran

Idag är det tredje advent och för mig betyder det julbak och julstämning med julmusik och sång. Idag var jag iväg och handlade saffran till ett bra pris inför dagens lussebak. Dubbel sats saffransdeg innebär: 2 kg vetemjöl, 4 paket saffran, 1 liter mjölk och massa lussekatter att frossa i! MUMS ^^, Jag lägger upp receptet och bilder senare.

Ikväll sjunger Domkyrkans- och kulturskolans körer i ett medeltida luciatåg i Växjös domkyrka. Förra året sändes lucia från Växjö domkyrka så troligen blir det en riktig föreställning. Jag hoppas jag får den där starka och värmande julkänslan med snön på backen, julsång, marschaller, glädje och omtanke. Det är nu man längtar till julafton då hela familjen är samlad och man tar sig tid att visa att man bryr sig om varandra! Vad ska ni göra denna advent?

Hoppas ni får en underbar tredje advent 


Cocoo.se 15% rabatt!

Skandinaviens största smyckesbutik på nätet
Cocoo.se - Skandinaviens största smyckebutik på nätet
15% rabatt på ALLT till och med dagen före julafton.

Hos Cocoo handlar du (i Sverige) alltid fraktfritt och utan trista avgifter som fakturerings- eller kreditkorts-avgiften.

Ange koden julklapp och få 15% på hela din beställning    ^^,

Ny på blogg.se

Nu är jag ny här på blogg.se och har designat om temat Author lite smått. Jag är ingen expert men har ändå lyckats göra sidan lite personlig i alla fall. Eller vad tycker ni?

Nu kan du följa min blogg med bloglovin

Säg till om ni märker av några buggar eller något annat ni inte tycker fungerar särskilt bra. Det vore jag tacksam för!

Nu kör vi igång!

Jag har sovit jätte gott och är riktigt taggad för dagen! Jag ska få igång denna bloggen, köpa flertalet paket saffran till denna helgens lussekatts-bak och plugga.

På denna bloggen får du läsa om mitt liv som student på civilekonomprogrammet, vardagsbetraktelser och mina intressen så som träning & hälsa, shopping & prylar, funderingar kring smått & stort och en hel del doser av inspiration & kreativitet.

MISSA INTE
Kreativiteten
Bloppisen (ej igång ännu)


Under construction

Roligt att ni hittat hit! Snart kommer denna bloggen att komma igång, håll ut tills dess ^^,

Jag kommer skriva om mitt liv som civilekonomstuderande, vardagsbetraktelser och mina egna intressen: träning & hälsa, shopping & prylar, funderingar kring smått & stort och en del inspiration & kreativitet.

En färgstarkblomma bland grönt och snö.  © Lisamyek

Jag hoppas ni känner er manade att titta in igen när bloggen kör igång! ♥
Missa inte att även kolla in Kreativiteten och Bloppisen ^^,

mobilblogg - testing

Testing testing från mobilen. Tyvärr inte helt problemfritt men det fungerar.


bloglovin
RSS 2.0