Bäddat ner mig i sängen

Nu har jag så gott som bäddat ner mig i sängen för att sova :)
Jag har fått många svar på ANNONSEN jag la upp tidigare idag. Alla lösögonfransarna är sålda till ett sinnessjukt bra pris, jag hoppas bara att kunden blir nöjd! Imorgon kommer mer upp i annonsen och dessutom lägger jag upp receptet som jag tjatat om.



KOLLA IN ANNONSEN HÄR
FYNDA SMYCKEN OCH ACCESSOARER

Jag har mejlat en del av er som
har intresserat er för annonsen,
jag hoppas ni svarar inom 24h!


Vi ses imorgon! God natt!
x



Ps. Idag cyklade jag till affären för att köpa Vanish för vittvätt (tips från mormor för riktigt vit tvätt) När jag kom fram mindes jag: Jag behöver inget tvättmedel, allt ingår i tvättmaskinen! Att jag ALDRIG FATTAR... undrar vad jga ska göra med det tvättmedlet jag har redan? Bra att ha kanske om jag får för mig att tvätta kläderna i handfatet (?)


Netto & tvätt!

Jag har fått flera svar på min ANNONS och jag lovar att svara er som visat intresse senare idag. Nu ska jag cykla till Netto och sedan ska jag tillbaka och tvätta 18:00. Frukt, godis och Vanish för vittvätt ska jag försöka hitta, kanske måste ta omvägen förbi Willys...

Puss & kram

Netto & tvätt!

Jag har fått flera svar på min ANNONS och jag lovar att svara er som visat intresse senare idag. Nu ska jag cykla till Netto och sedan ska jag tillbaka och tvätta 18:00. Frukt, godis och Vanish för vittvätt ska jag försöka hitta, kaske måste ta omvägen förbi Willys...
Puss & kram

Ny vecka (+bloppis-start)

Hej och god morgon :)
Jag missade igår att lägga upp receptet på de där havregryns-pannkakorna som var så himla goda. Enkelt recept, lätt att komma ihåg ^^, Men jag lägger upp det mitt goda recept imorgon istället för idag har jag lite annat på gång...




IDAG KOMMER FÖRSTA BLOPPIS-ANNONSEN UPP!
Igår la jag upp en liten sneak peek, klicka HÄR




Hoppas er måndag blir en toppen start på veckan!
Nu ska jag springa ner och boka en tvätttid...

Bloppis: sneak peek ;)




SNEAK PEEK!


Smakprov på vad jag kommer lägga upp för försäljning, en del saker som du kommer känna igen


SNEAK PEEK!



Startar måndag 31/1





Söndag, pizza & godis ^^,

Härligt med söndag!! :D

Till lunch idag blev det pizza. Fuskade med fryst färdig pizza som jag piffade upp med lite Sambal eolek. Nu sitter jag och kollar dokumentärer på Internet (SVT Play m.fl.). Tänkte cykla till Willys eller Netto senare för att köpa godis och bak ingredienser (bl.a. kokos). Mysigt!


SENARE: Recept på fluffiga havregryns-pannkakor!
Verkligen gott! Jag blev själv förvånad. TIPS!

Lugn lördag i Campus-miljö

Förfest, och sedan ut :) men mycket alkohol ska inte ner i denna kroppen, jag tar det lugnt ikväll. Det är bäst så!

Tills ögonen blöder...

Ja, det var den tentan... som jag troligen får se ganska snart igen. Som jag skrev tidigare så har jag inte sovit inatt, alls! Väldigt mycket nästan sovit men inte en enda gång somnade jag... Så nu sitter jag här framför datorn och försöker hitta något program eller serie att titta på, tyvärr ser det inte ljust ut. Boring-boring-boring!

Vill inte gå och lägga mig mitt på dagen, tror inte ens jag orkar gå och lägga mig :/
Samtidigt känner jag en starkt lust att ställa mig framför en boxningssäck och bara mata slag i timmar, springa runt som en dåre, hoppa, studsa, upp och ner, hit och dit!! Go craaaazy!!!

Just nu vet jag inte vad jag ska ta vägen eller ta mig till. Jag vill inte ligga i sängen och vrida mig! Sitter hellre här framför datorn och glor på onödig skit tills ögonen blöder...



Uttråkad till vansinne!
Utmattad...

Förslag på vad jag kan göra??



Skriver tentamen

När ni ser detta sitter jag redan i salen och skriver min fem timmar långa tenta. Som jag skrev tidigare så har jag inte sovit en blund inatt. Skrivning: 09:00-14:00!

Hoppas jag inte somnar under skrivningen :/


Tummar!!

...

...god morgon?

God..? Jag vet inte... jag har inte sovit en blund och om tre timmar ska jag sitta och skriva tenta i fem timmar. I 6 timmar har jag legat och blundat och försökt sova. Tre gånger har jag gått på toaletten och nu behöver jag gå igen... en gång tittade jag på klockan, då var den 03:53. Jag har nästan sovit hela natten, men jag har inte somnat en enda gång :(

Nu ska jag göra mig en äggmacka för nu är jag hungrig!


En god kopp te sedan är det bara att börja bläddra i anteckningarna igen...

Lista: vi studenter gillar

Vi studenter lever på sätt och vis mellan två världar. Å ena sidan är vi unga vuxna som är på väg ut i arbetslivet och vill prestera och konkurrera, å andra sidan är vi unga som bara vill ha kul och gör det mesta av våran studietid med de pengar vi får in från CSN varje månad.


SAKER VI STUDENTER GILLAR:

Billig mat & gratis är gottEXEMPEL

Kaffe & teNÖDVÄNDIGASTE - LÄR DIG MER OM KAFFE

Fika med gott sällskap - För att slappna av och bara vara, mysigt dessutom ;)

Sport, gym & träning - Bra för hälsa och fokus på studier

Systembolaget - Sprit, vin och öl

Kåren & aktiviteter - Vi betalar för att ha kul tillsammans

Universitetsbiblioteket för våra studier - Bästa platsen för koncentration

Fynd som begagnad kurslitteratur eller kläder på rea - Allt för plånboken! HÄR HÄR HÄR

Frukt & grönsaker - Många tänker faktiskt på vad de äter och vad det kostar

Eco & fairtrade - Vi tänker på framtiden & vår jord, men ekonomin sätter gränser

Facebook - Socialt medel som håller oss uppdaterade med allt som händer


Bildkälla: okänd

Tar en paus & städar lite

Jag har städat lite för att kunna fokusera bättre på min microekonomi I (eller var det bara en ursäkt att komma ifrån?) I alla fall, hela disken är gjord och jag har börjat plocka bort kläderna som samlats på hög de senaste dagarna. Jag känner mig lite duktig :)


Senare kommer en lista upp över saker vi studenter gillar ;) Lite tips, idéer och annat onödigt som är intressant att veta!

Helt slut!

Hela kroppen vill bara döööö, sova! ^^,

Läste i tidningen Affärsvärlden tidigare, vid lunch, och fastnade för en artikel som handla om några män som åstadkommit något som kan uppfattas som näst intill omöjligt. Dessa män startade en aktiebaserad hedgefond i Sverige vid namn FUTURIS, i samarbete med svenska Brummer & Partners, som år efter år fortsatte gå med vinst. När stockholmsbörsen rasade januari 2008 med 12% steg Futuris med drygt 9%. 2009 landade stockholmsbörsen på minus 39% efter att ha fortsatt fallit, samtidigt noterade Futuris en uppgång med hela 27%. Spännande tycker jag! Det är helt klart klipska entreprenörer som ligger bakom företagets och hedgefondens stora framgångar. Inspirerade!

Var var jag? Just det ja: jag är trött! Nu ska jag bara borsta tänderna, krypa i säng och sova länge så jag är pigg, go' och glad imorgon för mer studier (tentaplugg!!!!)


Puss & god natt! ♥

Kaffe och studier

När jag var inne i stan i tisdags sprang jag på denna
och var bara tvungen att köpa den! Jag dricker inte kaffe varje dag, men ibland behöver man lite koffein-kickar för att hålla igång. Billig och bra (förhoppningsvis). Jag tänkte att märket Melitta måste vara ett säkert kort när det kommer till kaffe, men det får jag veta snart.

Älskar doften av nybryggt kaffe! ^^,

Bra start = bra dag ;)

En härlig dusch på morgonen får en att vakna och känna sig ny och fräsch
Igår blev det inte många blogg-inlägg *tänker efter* Nope, inga alls! Jag har en mindre kul tenta att ta i tu med nu på lördag så det kommer inte bli många blogg-inlägg förren den är avklarad. Känns tentan bra kanske jag unnar mig ett bak på söndag :)
Idag har jag planerat in massa intensiva studier. Kommer sitta hela dagen hukad över mina anteckningar och konstant dubbelkolla allt i boken. När man studerar måste man äta bra mat på bra tider (allt det där har jag uträknat i huvudet)

Gröten står på spisen (har ingen micro). Jag tänkte vara på biblioteket runt öppning 08:00 så jag får ett grupprum. Klockan tio har jag föreläsning i en annan kurs (3 h) efter drar jag hem för lunch och en liten paus, sedan är det bara raka vägen tillbaka till biblioteket igen!
Dyker nog upp ett eller två inlägg senare ;)

Orkar inte vänta längre!

Nej nu har jag varit vaken i över tre timmar och väntat på att jag ska ta bussen in till centrum! Jag la ner det där och nu sitter jag på bussen snart framme :) får springa runt på Åhléns en halv timme tills resten av butikerna öppnar! Men det gör mig inte så mycket... Bara jag slipper vänta mer! ^^, Ps. Bussen kom in för tidigt! Nu väntar jag på att Åhléns ska öppna... :/

Tidig morgon

Gud vad jag är pigg idag! Vaknade tidigt av mig själv och låg och drog lite... fick för mig att larmet som jag hade satt på 07:00 redan hade gått. Efter en stund kollade jag på klockan - 05:51!! Hallå??! Jag vände mig om och försökte somna igen, det gick inte så bra :(

Nu är jag uppe och sjukt pigg, glad och vaaaken ^^,

Lyssnar på P3 Morgonpasset och P3 nyheterna :)

Affärsvärlden

Hemma efter att ha pluggat på biblioteket. Kändes bra när jag bläddrade igenom mina gamla anteckningar :) Jag har ätit min lins-soppa till middag, såå god!

Imorgon ska jag in till Växjö centrum för lite shopping med Nicole. Lite (mer eller mindre) viktiga saker och en present till ett visst födelsedagsbarn. Därefter måste jag skynda mig tillbaka till Campus till en föreläsning som börjar klockan ett. Därefter blir det mer plugg!

Nu ska jag käka en macka och läsa AFFÄRSVÄRLDEN som damp ner i brevlådan idag!


Beach in Hawaii




ZIGGY MARLEY - Beach In Hawaii






Nä nu lägger jag ner!

Vad säger ni?

Skiter i allt!


En kopp varmchoklad och en bra film i soffan ^^,
xoxo

Helskönt lejon ^^,

Alla behöver vi kärlek men för lejonet Leon är det inte mycket som blir rätt.
Lejonet Leon längtar efter kärlek, romans och närhet:


Han är ju hur söt som helst! ^^,

Pärlamo naglar (art-pen)

Ganska grå bild... Men annars, vad tycks? :)



Japp, jag bände upp nagellacket med en skiftnyckel och jag lovar er
att det var inte lätt det. Jag var nära på att slänga nagellacket!
Nail-art pennan jag använde. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mitt köp!
Den är enkel att använda och man kan göra riktigt små fina detaljer ^^,
Köpt på tradera. Jag köpte även andra färger, KLICKA HÄR

Inspiration och kreativitet

Här kommer jag lägga upp sådant som inspirerar mig och då menar jag både inredning och design men också personer, talesätt och händelser. Jag är en kreativ person som känner rastlöshet när jag inte får pyssla och skapa och därför kommer jag även såklart presentera sådant som jag själv skapat och experimenterat fram.



Lyndsay & Fitzhugh source: unknown source: unknown



I januari 2011 flyttade jag in i en ny lägenhet på 26,4m2 med egen altan/uteplats. Ni får följa mig och min lägenhet på vår resa och jag hoppas ni också vill bidra med inspiration och idéer - för det är så roligt!

Januari 2011 flyttar jag in i denna 1:a med kokvrå på Linnéuniversitetets Campus, Växjö. Jag planerar hur jag ska möblera lägenheten och tycker det är så himla roligt! Jag vill så mycket men kan bara göra lite grann. Följ med mig på min resa av inspiration och kreativitet!

Jag kommer vid ett senare tillfälle lägga
upp bilder på hur det ser ut hos mig hittills.
Jag hoppas ni är lite nyfikna ^^,
Kategori: INSPIRATION
bildkällor: The Selbys & internet

Sovmorgon & omtentamen-plugg

Idag är plugg-dag! Underbara söndag ^^, Igår satt jag en del på fb och kollade gamla bilder, svarade på meddelanden och chattade med en schysst kille jag träffade i Cairns 2009. Minnen, minnen - nostalgi! Nu vill jag verkligen ut och resa, jag vill träffa alla dessa människor. Framför allt tre tjejer: två kanadensiska och en amerikan! De var helt underbara och vi hade så roligt tillsammans! Jag saknar dem faktiskt ibland... Kanske hamnar jag i Kanada i sommar ;) Jag har ingen aning om vad biljetterna kostar dit och troligen kan jag bara vara borta ett par veckor... Men det där tänker jag planera längre fram i vår om det blir så :)

Tog en lång skön sovmorgon idag, love! Och hade som vanligt min gröt till frukost ^^, Men nu ska jag klä på mig, borsta tänderna och bege mig till biblioteket för studier...
...gick precis ifrån datorn för att plocka isär min miniräknare, batteriet är slut så jag måste köpa nytt. 6 st skruvar för att få ut batteriet... nödvändigt?!

STUDIER:
Börjar med Economics (Microekonomi, omtenta på lördag)
Kanske fortsätter med lite Ekonomisk Statistik senare
och då behöver jag verkligen miniräknaren!


IGÅR: bände upp mitt nagellack med en skiftnyckel!!
Bilder på hur naglarna blev får ni se se lite senare :)

Lördags morgon, bäst!

Gick upp strax efter åtta idag. Upp och studsa ^^,

Tog på mig 'träningskläder' och har hoppat runt här i ca ½ h; push-up´s, sit-up´s, höga knän etc etc. Bra start på morgonen! Egentligen tänkte jag hålla på längre men nu är jag hungrig - FRUKOST! Inte gröt denna gången faktiskt. Tänkte köra på knäckebröd med pålägg och ett kokt ägg bredvid, mums-mums! Oj, nu fick jag ett plötsligt sug att baka, 'mums-mums', det kanske blir någon kaka eller m u f f i n s (svensk version på blogg-världens, söta, cupcakes) senare :)

PS. Musiken är självklart på!

Fredag!

Det är fredag! Jag har varit seg hela dagen, trött och uttråkad. Men nu har jag kvicknat till och både fått mer energi och känner mig gladare ^^, Jag har diskat och lagat lunch, vitkåls-soppa med gröna linser. Om ca timmen ska jag möta upp Ebba, fylla på kyl och frys och sedan ska vi fika hemma hos mig!

Jag tror denna fredagen blir lugn och skön ^^,

God morgon Sverige *

06:27 - 09:50
Gomorron Sverige LIVE

Klicka dig till sändningen HÄR


06:30 - 10:00
Morgonpasset i P3

Klicka dig till passets hemsida HÄR


Nyheter varje halvtimme och lättsamt glatt prat om stort och smått däremellan ^^,
Jag tycker det är skönt att ha radio och nyheterna på i bakgrunden när jag gör GRÖT till FRUKOST. Det blir en lugn start på dagen, lite mysigt tycker jag! En bra start får mig att känna mig vaken och fräsch resten av dagen :)


Är det någon mer än jag som hellre ser morgonnyheter än kvällsnyheterna?


PS. jag skrev inte detta inlägg innan halv sju i morse!
Jag skrev det igår för att posta det i samband med
att sändningen går igång denna fredagsmorgon.
Service eller vad? ^^,

Annorlunda pizza & humor

Gjorde en annorlunda men sjukt god pizza! Pizza-degen var helt vanlig, antar jag. Däremot det jag hade på kanske inte är vad varje annan människa skulle ha valt att ha på sin pizza: rödlök, tomat, selleri, stora frusna räkor och sås gjord på 15% creme fraiche, sambal eolek och Slotts starka grovkorniga senap. Pizza-degen förbakades först lite i ugnen, sedan på med allt och in i ugnen igen. När pizzan börjat bli klar la jag på lite-lite smör över hela pizzan och lät den götta sig (gotta sig) innan jag serverade den och njöt av varenda tugga! ^^,


Tittade på EN IDIOT PÅ RESA medan jag åt. Man får följa stackaren Karl Pilkington som inte alls njuter av att resa och förstår inte alls vad det skulle vara bra för. Han tycker för det mesta att det bara är jobbigt, medan hans vän komikern Ricky Gervais njuter till fullo av att se sin vän lida. I åtta avsnitt får man följa Karl jorden runt på en märklig reseskildring av världens sju underverkRekommenderar!

SVT Play: En idiot på resa

Tvätten luktar gott ^^,

SE TIDIGARE INLÄGG

Tillräckligt otydlig information (tydligen)

Tvätten vägs:

LAST 1-2,5 KG - Dosera tvättmedel
Ja det var här jag blev övertygad om att jag
måste hälla mitt tvättmedel någonstans...

Den här skylten såg jag, men läste den inte (tydligen)
Pinsamt!! Känner mig så himla töntig, haha!
Otydlig info? Dosera inget tvätt- och sköljmedel!
som följs av en lista på de produkter som används...

De rader jag läste/snappade upp:
Doseras helt automatiskt efter mängd tvätt i maskinen!


Passade på att tvätta en bläckpenna (varför inte?)



Ibland är det roligt att tvätta ^^,

Tvättmaskin auto-dosering... ?!

Stod som ett frågetecken i tvättstugan!! Var ska jag hälla tvättmedlet?! Det står Automatisk dosering av tvättmedel på tvättmaskinen, men det står inte Tvättmedel ingår. 'Ja ja, det ingår väl då', tänkte jag och startade maskinerna som först börjar med att väga tvätten. Därefter står det i skärmen Dosera tvättmedel 4-6 kg, det står inte 'Doserar' utan just 'Dosera'! Jag letade över hela maskinen och kunde inte hitta någonstans att hälla tvättmedlet! Efter ett par minuter startade maskinerna... Så nu återstår att se om min tvätt rullat runt i vatten i 40 minuter eller om det tvättats!

Lägger upp foton senare

Mys & lugn

Idag har varit en ganska fridfull dag. Jag har inte känt mig särskilt stressad över att jag har för mycket att göra men jag har heller inte gjort ingenting alls. Jag har satt igång med boken Från datainsamling till rapport, riktigt bra läsning! Haha... inte särskilt upphetsande men ungefär vad man kan förvänta sig från Ekonomisk statistik, antar jag. Jag har inte pluggat ihjäl mig idag som jag lovat mig själv men det känns bra ändå. Ångrar mig senare istället ^^,

Idag hade jag fint besök. Känns mysigt att kunna bjuda hem vänner nu när jag har eget ^^, Alla är välkomna och dörren är öppen för alla, så tycker jag om att ha det! Vi får se hur många som känner sig manade att komma på besök, only time will tell ;) Men utan TV eller TV-spel, vad ska då 'dagens ungdomar' då sysselsätta sig med? Det finns väl nästan inte ett hem utan TV? Ja förutom mitt! Men jag tänker faktiskt hålla det så (TV-löst) ett bra tag. Senare får vi se om jag känner ett behov av att ha en dum-burk (förutom laptop:en) att dö-titta på och zappa mellan alla kanaler som bara visar dåliga program eller program man redan sett. Only time will tell.


Känner för att gå på bio!! Jag går aldrig på bio...
Vilken BIO ska man se nu i januari/februari??

Imorgon: Har bokat tvätttid för imorgon 07:30
och planerat in en del plugg-timmar under dagen


Only time will tell = det får tiden utvisa


Fibrer för magen! (recept)


Gröt recept (micro):
1 dl fiber-havregryn
1 msk hela psyliumfrön
1 msk krossade linfrön
Nypa salt
1½-2 dl vatten

Blåbärsoppa
Solrosfrön (rosta tills gyllene)

Koka upp vattnet (för att snabbare 'lösa upp' fröna). Blanda ihop torra ingredienser i din frukost-skål. Häll på vattnet och rör om tills eventuella klumpar är borta. Låt stå och svälla i 15-30 min. In i microvågsugnen på full effekt 2-3 min. Häll över lite osötad blåbärssoppa och strö över solrosfrön. Servera gärna med mjölk! ^^,
OBS: överdosera inte linfrön, max 1-2 msk/dag.


Tips:
Rosta en näve solrosfrön i stekpannan
hög värme tills de får en härlig gyllene ton.
Alternativt med lite salt :)
Gott att strö över gröten och salladen!


PS. Jag ÄLSKAR havregrynsgröt, det är den absolut
bästa starten för min mage varje morgon!
Kolla in fler recept HÄR ^^,

Lyckligt lottad i en hård värld

Sitter framför datorn och har precis lyssnat på P3 Nyheter. Stackars hästar på Irland, TUNISIEN dras mellan hopp och fullständig förtvivlan och Sverige motsätter sig Europa domstolen för mänskliga rättigheters beslut om att stoppa alla deporteringar till Irak... Jag har det ganska bra ändå! Ja jag har en omtentamen den 29/1 på Microekonomi I och har ännu inte hunnit komma in i vår nya kurs Ekonomisk statistik... så jag har helt klart fullt upp, men är det jobbigt och tungt? Nja, men allt är relativt så jag tänker faktiskt inte klaga!

Jag har suttit och svarat på några mejl men ska nu sitta och plugga Ekonomisk statistik, läsa, anteckna och göra några övningsuppgifter om jag hinner.

Hoppas du uppskattar det du har!
För du har det faktiskt ganska bra :)

Ikväll: Korridors-mys

Föreläsningen var helt ok idag. Föreläsaren verkar vara duktig på det han gör och dessutom snäll, stort plus för de två egenskaperna! Vi fick ett kompendium med formler, diagram m.m. och så ska vi köpa oss ett kompendium med övningsuppgifter också. Jag tror övningsuppgifterna är något man behöver fokusera på, hänger man med i häftet klarar man säkert tentan galant :)

Ikväll ska jag åka hem till min kära gamla korridor för att mysa och prata med Ebba och Nicole, ser jag verkligen fram emot! Jag tror det kommer bli en del te för min del ^^, På senaste tiden har jag inte riktigt tyckts hinna med särskilt mycket te. En kopp te om dagen har jag unnat mig ibland men även det är mycket nu, det blir inte så ofta och mycket nu längre.

Mat!
^^,

Årets första: jogging-runda

VÅREN ÄR HÄR!!!!!!! :D

...kanske inte riktigt. Snön ligger fortfarande kvar och gömmer det gröna gräset och träden ser fortfarande kala och mörka ut. Men det har börjat töa och idag var det perfekt väder för en jogging-runda, underbart! Så fort vädret tillåter ska jag göra jogging-rundan till en morgon-rutin (eller kvälls-rutin?). Det var så skönt att komma ut i friska luften i morse och det är också så skönt att lägga sig efter man har tagit ut lite! Jag får hitta någon käck lösning på det där, kanske köra varannan och varva med lite aerobics/gympa med hög musik här hemma ^^,

Ekonomisk statistik, kursstart 17/1 13:00
Ska plocka ihop mig och böckerna och gå ner till föreläsningssalen :)

Skönt väder för lång-promenad

Tillbaka efter en en timmes promenad. Skönt att rensa skallen innan läggdags! Vintern har börjat släppa taget lite verkar det som, snart är det vår! Kanske går ut och springer imorgon, om vädret tillåter ^^,

Imorgon börjar nästa kurs: Ekonomisk statistik. Böckerna är redan lånade :)

Natti-natt!

Film & god mat

Dagen efter tentafest. Dagen låter jag vara oplanerad förutom snack och film ^^, Igår var toppen-kul, helt klart bästa fredagen på länge! :D Köpte creme fraiche igår så middagen blir något extra gott idag.

Ha en toppen-dag ♥
Surfa lugnt!

Äntligen helg!!

Så himla gött med helg!! Tentan är avklarad och nästa kurs börjar på måndag.. andas ut!! Så skönt :)

Nu ska jag ta ryggsäcken och bege mig till ICA. Tentafest ikväll, hos mig tror jag :) Men då behöver man något extra gott imorgon, unna sig lite efter tenta och sömnlösa nätter... Men tentan kändes bra så jag tror jag klarade den, härligt :)

Låg i sängen och försökte somna i minst 3 TIMMAR! Jag la på en extra filt... kunde fortfarande inte somna. Jag tog ett glas vatten... kunde fortfarande inte somna. Jag vet inte vad det var men tillslut var jag jätte hungrig så då kunde jag väl inte somna på grund av det.


Städa, käka, duscha innan festen!

Provocerar och inspirerar

Jag vill tipsa om PROVOKATÖRERNA som har visats på SVT de senaste veckorna.

Sverige är ett mångkulturellt och bitvis polariserat land. Och konfliktlinjerna kring kulturell hemvist, religiös tillhörighet och status och auktoritet i det svenska samhället förefaller ha blivit skarpare och tydligare. Programserien Provokatörerna handlar om personer som i sitt värv utmanar och provocerar. Men det är inte deras bakgrund eller nationella och kulturella hemvist som är avgörande för deras roll i det svenska samhället. I stället är det vad de säger och gör som provocerar.

SVT Play - Provokatörerna


Fyra program - fyra personer:

1/4 - GINA DIRAWI
Hon tog bloggvärlden med storm. 20-åriga Gina Dirawi från Sundsvall. I sina videobloggar driver hon med svenskar och invandrare, med islam och med svensk kultur. Det provocerar! Ana Gina

2/4 - MARIA SVELAND
Maria Sveland är journalist och författare. 2007 debuterade hon med boken Bitterfittan, som är en kontroversiell uppgörelse med äktenskapet och kärleken. Websida

3/4 - DILSA DEMIRBAG STEN
Dilsa Demirbag Sten är debattör, författare och frilansjournalist. Hennes kurdiska bakgrund, vassa intellekt, patos och övertygelse om jämställdhet har gjort att hon älskas av många, men avskys av andra. Twitter

4/4 - GUSTAVO DUDAMEL
Gustavo Dudamel är bara 29 år och redan en av världens mest kända dirigenter. Han är en karismatisk person med ett starkt engagemang för att musiken ska nå ut ända till de allra minsta och fattigaste medborgarna. Därför har han tagit initiativ till att starta musikskolan El Sistema i Hammarkullen. Websida

Klicka på länkarna för att se programmen

Riktig gröt-frukost! (recept)

Ja man måste ha i sig ordentligt med bra mat så man orkar ta in allt man läser och hålla kvar all den informationen i huvudet. Viktigaste målet på dagen tror jag är frukosten!

En typisk frukost för mig är HAVREGRYNSGRÖT

Havregrynsgröt med hallon, kakao, kanel och vaniljsocker strött över. MUMS, rekommenderar!


Gröt recept (micro):
1 dl Fiber-havregryn
1 msk hela psyliumfrön
1 msk krossade linfrön
Nypa salt
1½-2 dl Vatten

1 dl tinade/färska hallon
Kakao, kanel och vaniljsocker

Koka upp vattnet (för att snabbare 'lösa upp' fröna). Blanda ihop torra ingredienser i din frukost-skål. Häll på vattnet och rör om tills eventuella klumpar är borta. Låt stå och svälla i 15-30 min. In i microvågsugnen på full effekt 2-3 min. Strö kakao på den färdiga gröten. Häll på tinade/färska hallon. Strö kanel och vaniljsocker över. Servera med mjölk.
OBS: överdosera inte linfrön, max 1-2 msk/dag.


Tips:
Frysta hallon ställer jag in i kylen kvällen
innan så de får tina långsamt. På morgonen
är hallonen, nästan, precis som färska!

Schemalagd dag, bara plugg!

Det är tenta imorgon och därför behöver jag strukturera min dag för bästa fokus och effektivitet, därav 'Min schemalagda dag':
Plugg-plugg-plugg
07:00 *ring-ring*
Upp och fram med böckerna,
Dusch för att vakna?
Eller en kopp te istället?

08:30 FRUKOST
Självklart blir det havregrynsgröt,
precis som ni såg i inlägget i morse!

09:00 Frisk luft och plugg
Tar en promenad till biblioteket.
Hoppas på att hitta ett ledigt grupprum
för jag måste plugga ostört för att
komma i böckerna och anteckningarna

12:00 Apelsin-paus (15 min)
Äter en apelsin lagom innan lunch
för att hålla igång energin.
Eventuellt tar jag en kort promenad,
behöver frisk luft för att tänka klart!

12:15 Fortsätter plugga
PS. jag har med mig bland annat ägg så jag
inte behöver lämna biblioteket på lunchen,
äter när jag behöver och vill.

15:30 Power-nap (max 1h)
Nu har jag varit igång länge och behöver
troligen få tillbaka en del energi innan
jag inte orkar plugga alls och skiter i allting.
Hemma: lägger mig på sängen, slappnar av,
sluter ögonen (obs! alarm på mobilen)

16:30 Middag!
God mat står på menyn,
men absolut inget att skryta om:
Sallad med linser, mathavre/quinoa
och dressing med diverse kryddor,
kanske tonfisk till det? Gott! Längtar lite ^^,
(Maten får ta lite tid, men inte för mycket!)

17:30 På med ryggsäcken, till UB!
Dags att återigen bege sig till biblioteket.
Plugg-plugg-plugg!
Morot, apelsin och mörk choklad ♥
Plugg-plugg-plugg!

23:00 Borsta gaddarna och nana
Inga kommentarer, nu ska jag sova!


Biblioteket stänger 22:00 men jag vet inte hur länge jag sitter kvar, kanske lägger jag ner klockan 21:00, men inte tidigare! Jag kollar nog både facebook och mejlen idag. Bloggen tittar jag inte in på förrän på kvällen en snabbis, kanske innan läggdags och skriver en rad. Idag kommer jag inte svara på några kommentarer eller email, förutom väldigt få undantagsfall.


Två blogg inlägg finns schemalagda idag:
# Riktig gröt-frukost! (recept)
# Provocerar och inspirerar
Missa inte! ^^,

ÖNSKA MIG LYCKA TILL :)

Bara tenta-plugg kvar

Nu har jag besiktat mitt gamla rum (korridoren) och överlämnat nycklar... Gött!

Handlat mat idag så jag inte ska behöva tänka på det igen förrän efter tentan som är på fredag. Det är mycket att plugga och så himla lätt att man blandar ihop regler, vilkor m.m., allt är snarlikt och inte mycket tycks var fullkomligt sant utan beror på situation. Microekonomi med tillämpningar. Men det är intressant!

Idag när jag tog bussen möttes jag av denna värld:
Vinterland (Januari 2011)
Vackert! ^^,



Småföretagare (!!):
Våga ta mer betalt för
era tjänster, KLICKA!
Tips till småföretagare!

Ny TV-favorit, rekommenderar!


Trädgårdsapoteket (Grow your own drugs)

Kanal: SVT2
Dag: Fredag
Tid: 21:30
Avsnitt: 6x30min

I din trädgård eller vilt kan du hitta nästan allt du kan tänkas behöva för smärtlindring, baksmälla, välgörande massage-olja, anti-inflammatoriska krämer och mycket mer. Charmiga programledaren James Wong bjuder på goda smaker, spännande dofter... Enkla och inspirerade recept!
Grow your own drugs
HÄR kan du kolla in programmet på SVT Play.
Avsnitt 1, repris: 12/1 22:15 på SVT24 (tillgänglig på SVT Play till och med 7 feb)
Missa inte: Julspecial (tillgänglig på SVT Play till och med 26 jan)

Kanske det bästa mat- & hälso-programmet
som finns ute nu? Jag är helt klart fast! :D

Rea-fynd


Det blev lite shopping efter flytt-städningen i (f.d. mitt) korridors-rum. "Ner på stan för några snabba ärenden", tänkte jag... Haha, riktigt så gick det inte till :) Det var nära att ett par ur-snygga skor skulle få följa med hem men tyvärr, fel storlek! Men jag gick vidare och plockade på mig lite annat smått och gott ^^,

Vita gardiner från Åhléns.
Svart kudde från Lagerhaus, 20kr!
Accessoarer, armbandet kostade 15 kr!
Svarta jeans.
Gin och Ginger beer.

Life is art!

Hittat hos Oh So Glam som jag kikar in hos ibland för inspiration

Vi är evolutionen


När räkor först föds är de hanar.
Med tiden utvecklas räkan gradvis till honor.

Vi kvinnor är evolutionen!!


ps. Jag skulle hitta en tecknad bild på en kvinnlig räka på google och hittade:
The Shrimp Girl (William Hogarth)
Inte riktigt vad jag letade efter... (Ni förstår varför om ni klickar på länken)
^^,

Borstar tänderna

Jag ska gå och lägga mig, är riktigt trött och ser fram emot att sova, inatt ska jag sova gott! Middagen var god, smög i lite ädelost ;) Därefter kunde jag inte låta bli att ta ett kokt ägg med kaviar. Det var tredje ägget jag åt idag, eller var det fjärde?? Hoppas inte det!

Dröm sött alla sparvar och bus ^^,

Calavera: Färgglada dödskallar

Färgglatt (små) dödskalle-tyg med svart bakgrund, ca 199kr /meter  (Alexander Henry)
Färgglatt (stora) dödskalle-tyg med blå bakgrund, ca 199kr /meter  (Alexander Henry) Färgglad dödskalle-ring (Wicked Minky)
Tygerna är av Alexander Henry och dödskallarna kallas Calavera (=dödskalle) eller Suger skull. I Mexicos firas de döda några dagar om året. Denna högtid sammanträffar med vår Alla-helgon (och är inte helt olik den heller). Det skänker bakelser, utsmyckar dödskallar som de gjort och skänker även ny-skördad mat och blommor. Tygerna finns i mängder av färger och motiv: rött, rosa, blå, turkos, svart och mycket mer! (inte bara dödskallar)

Sök på Alexander Henry på google och se fler tyger och andra saker som han har gjort (mycket färg och många olika motiv), kolla även in sökningen Calavera +flower om ni tyckte detta var intressant. Jag blir inspirerad att (kanske) köpa tyg och göra kuddar av, de kostar ändå 199 kronor metern!

Ringen är av Wicked Minky som även gjort många fler smycken inspirerade av tatueringar, ta en titt i shoppen!

Fralla på sängen + plugg på UB

Sitter på sängen och käkar en fralla. Jag har precis varit och storhandlat, fick en morgonpromenad på köpet ^^, Jag köpte bland annat 2 kg apelsinerädelost, blåbärssoppa (osötad), fiberrika havregryn och ägg. Kokar ett gäng ägg nu. Köpte mig ett paket med 15 ägg, lika bra tänkte jag. Ägg är en jättebra protein-källa ^^,
Efter frukosten ska jag till biblioteket för att studera. Hoppas jag hittar ett grupprum att sitta i, fokuserar så mycket bättre då!

Frukost: 1 fralla med smör, 1 ägg med Svennes kaviar, 1 stor kopp Friggs nyponte

Ha en bra dag!

Dagens sötaste!

Så himla söta men det känns lite fel att skratta...
...så jag fnissar istället ^^,

Sömn- & vakna-problem? Hjälp!

Långa sovmorgonar och tenta på gång... det låter ganska fel tycker jag! Men det är konstigt, det är precis som om jag behöver sova ca 10 timmar. Vaknade vid åtta idag av att mitt larm gick av men tänkte jag sover lite till för jag var helt slut i kroppen. Vad drömmer jag om natten egentligen??

Igår kväll efter inlägget la jag kanske 10 min på att titta på saker på internet, sedan studsade jag in i badrummet för att borsta tänderna... och börjar göra höga knän och andra gymnasitik-övningar. VAD??!!?!? Det är på sena kvällen som jag är pigg och det känns som om jag skulle lätt kunna vara uppe halva natten. Jag är som dem där små irriterande myggorna som man inte lagt märke till något särskilt under dagen men som sedan surrar runt huvudet på en halva natten när man försöker sova. Så är det i alla fall i mitt huvud! När jag lägger mitt huvud på kudden DÅ kommer alla tankar och funderingar upp och surrar i huvudet tills jag blir näst intill vansinnig. Varför blir det så, är jag orolig, ängslig eller är det ångest som kanske gör det?

Ja det var inte längesen jag kom ur sängen, endast hunnit med morgonens toalett-besök, klätt mig och vaknat lite. Men så här kan jag inte fortsätta! Jag menar, mitt på dagen är jag likadan, så fort solen gått ner vill jag gå och lägga mig (eller jag tycker att det hade varit mysigt att få krypa ner under täcket med en film i alla fall).

Jag vet inte vad jag bör göra för att "fixa" det... Några tips??

Hur ska jag kunna somna bättre på nätterna?
Hur ska jag lättare komma ur sängen på morgonen?
(istället för på förmiddagen)

Tiden flyger när man har roligt

Oj vad tiden gick fort, den bara flög iväg! Efter förra inlägget möblerade jag om och satte mig ner och pluggade med musiken på. Nu när jag blev lite småsugen på något sött som varm choklad eller kryddad varm mjölk insåg jag att klockan är ganska mycket...

Lika bra att stänga boken nu när jag känner mig positiv inställd till tentaplugget så vaknar jag imorgon motiverad att sätta mig att studera igen! ^^, Om jag sitter kvar och pluggar tills det inte går in mer eller jag blir trött och grinig kommer jag aldrig vilja öppna böckerna igen för att min senaste upplevelse var negativ.

Jag skippar den varma chokladen, sparar den till imorgon ^^,
och borstar tänderna istället!


ps. imorgon är biblioteket öppet som vanligt :D

Kawaii-illustrationer? Sötast!

http://www.KAWAIINOT.com/



http://www.KAWAIINOT.com/


http://www.KAWAIINOT.com/


http://www.KAWAIINOT.com/


http://www.KAWAIINOT.com/
Jag hittade en riktigt söt sida!

Kawaii not: the comic for cute gone bad

Varmluftsugn (+micro)

Pappa jag vill ha svar på om den Kenwood har bra pris (1990kr) och storlek (25 liter, snurrplatta på 31,5 cm i diametern)!! För då kanske jag beställer den... Jag vill nämligen ha en micro och det är ju så onödigt att köpa en vanlig micro så länge. Jag vill helst ha den i silver (CJS25) eller svart, men finns endast tillgänglig på Internet i vitt (CJW25). Mamma du kommer ju hem ganska snart och just nu finns denna micron tillgänglig på flertalet ställen i både Stockholm och Göteborg :) Vill också ha CJSS252 som är stålfärgad men finns inte heller i Växjö eller på Internet för beställning. Micron på bilden finns även att beställa HÄR (till samma pris som den vita varianten) 

Gorenje MIO3270AL: 990 kronor (frakten tillkommer på 379kr), 32 liter. Tyvärr vet jag inte varmlufts-effekten (troligen lägre än Kenwoods 2500w liksom dess släkting)


Lisa funderar mellan pluggandet...
...Vill jag ha vit eller silver?

Hemma-plugg istället

Men hallå?! Det är ju röd dag idag! Biblioteket stängde för 5 timmar sedan... Trettondagsafton, vad firar man då? Gjorde en snabb-sökning och kom fram till att trettondagsafton (och morgondagens trettondag jul) är ett kyrkligt firande och har med julen och Jesus att göra.

Ja då får det bli plugg hemma i alla fall, trots att jag hade behövt byte miljö. Jag tog en omväg på vägen hem från biblioteket så nu har jag fått lite luft vilket är viktigt för att jag ska kunna fokusera. Imorgon är biblioteket stängt, så det är bara att gilla läget och köra på ändå!

Vad sägs om en frisk promenad imorgon medan solen är uppe? Låter inte som en dum idé! ^^,

Ta mig själv i kragen

Jag vill gå och lägga mig - inte bra! Klockan är bara 18:00 och jag känner starkt för att krypa ner under täcket och sova till morgondagen... Men det tänker jag inte! Jag håller just på att skala en apelsin, därefter tänker jag packa ihop mina böcker, käka apelsinen och bege mig iväg och plugga på biblioteket till stängning!

Så de´så! ^^,
ps. svårt att skala apelsin utan naglar
(i princip alla gick av i flytten)

Snipp snapp snut...

Nu är det snart läggdags! Har just kommit på mig själv med att vara jätte törstig, jag har nog inte druckit tillräckligt med vatten idag (det som är så viktigt!). Jag har fått hem ett paket från tradera idag: nagellacks-pennor i fyra olika färger och nageldekorationer. Roligt att få nytt!
nagellack (+nagel-pennor) köpta på tradera IKEAs LEENDE karaff
Dags att krypa ner med en kanna vatten bredvid sängen (har ingen tom flaska) och titta lite på någon film innan jag sluter ögonen för att sova :)
Imorgon ser jag fram emot att vakna lagom tidigt, ställa mig i duschen för att sedan avnjuta frukosten nyduschad. Därefter åker böckerna fram igen! :)

Dröm sött  ♥
Elgiganten: Kenwood microvågsugn med varmluft
Funderar på att köpa denna microvågsugnen med varmluft

Första natten...

...i den nya lägenheten ^^,
Soffan, skrivbordet och skrivbordsstolen har skruvats ihop. Vi har testat ugnen och brandvarnaren när vi gjorde pizza igår. Efter att ha bränt mig på ugnen och fått tinnitus är brandvarnaren nu (efter en del våld) nedmonterad.

Här är det mycket som behöver göras!
Gardiner och hyllor ska upp, kläderna ska in i garderoberna men en del inköp behöver göras innan dess. Dammsugare, kaffekokare, micro/microvågsugn (med varmluft), diverse inredning och mycket mer. Det mesta blir efter tentor... Det är viktigt att prioritera rätt! (följ förvandlingen HÄR)

IDAG: Tentaplugg!

Mobilblogg - mitt i flytt

Ätit på Maxi. Kort visit på Media Markt med kaffe i hand ^^, snart fortsätter flytt och kånkande! :D

Mobilblogg - flyttdag!! :D

Släpper av lillasyster vid Varbergs sjukhus på väg söderut. Idag är flyttdag och bror är flytthjälp. Från Växjö centrum till Linnéuniversitetets Campus. Vi hoppas vi klarar oss utan släpkärra, soffan Månstad får mg att tveka...

ÅRET ÄR 2011

Kan ni tänka er, det är faktiskt år 2011! :D Visst blir man glad av tanken att det är ett helt nytt år? Jag vet inte varför. Är det för att hela året är ett oskrivet blad, vad som helst kan hända? En ny början ger en en ny chans att uppfylla alla de drömmar och mål man har. En chans att börja om på nytt, ta nya krafttag och ta ny sats inför allt man vill åstadkomma det nya året.


ÅRET ÄR 2011 - och ingenting kan stoppa mig!
Detta året ska jag göra allt rätt, allt kommer lösa sig till det bästa och jag kommer nå så långt som jag sträcker mig. Med vilja, envishet och mod ska jag ta mig an de drömmar som fyller mitt huvud dag som natt! Jag kan om jag vill, om jag vågar! Du kan också! The sky is the limit 

Vad drömmer du om? Vad är det som stoppar dig? Eliminera de hinder som står mellan dig själv och din dröm, bana vägen fri att uppnå drömmen! För varje försök och varje hinder eliminerat kommer du ett steg närmare drömmen!

Ingenting är omöjligt!
Endast du kan förverkliga din dröm,
ingen kommer göra det åt dig


Koncentrera din energi på ditt mål
Why waste another minute?
Our time is limited,
take a chance,
roll the dice!
Var en bättre Du det här året:
våga drömma,
våga älska,
våga följa din hjärta!

Låt ingen intala dig att du inte kan,
du kan om du bara VILL och VÅGAR!

Vad är din dröm?

Fulfill your dreams of your wildest fantasy,
I'm sure they're spectacular!
You owe it to yourself... You're worth it!


Hälsning från grevinnan & betjänten

Ännu en gott nytt år hälsning kommer här från ett härligt par:
(spola förbi den tyska(?) berättar-delen i början om ni önskar)

Haha, klassiker! ^^,

Hur mår ni idag? För mig blev det i alla fall
en bra nyårsafton, tack bror för sällskapet! :)
xo


bloglovin
RSS 2.0