Söta drömmar!

kalvin.mu
Nu kryper jag ner i sängen ^^,





Jag hoppas ni inte har missat

Soki Choi, en ung och driven affärskvinna inspirerar [KLICKA]
Alla goda recept här på bloggen [KLICKA]
Jag har även en Bloppis uppe [KLICKA]

Haha, bra att ha koll

Insåg nu att biljettsläppet är imorgon, fick för mig att det redan var mars, men det är inte förän imorgon ju! Så nu får jag massa tid över, typ.. kanske klämmer jag in ett till träningspass eller så cyklar jag till Ica och lyxar till det med bröd. Svårt beslut ^^,

Nu måste jag i alla fall bege meig till föreläsningen!

Måndag & mycket på agendan

Insåg precis att jag har en del att ta itu med idag... så jag kanske inte borde tagit en sovmorgon? Men gjort är gjort.

Dagen agenda är (utan inbördes ordning):
  • Tvätta! 2½-3h
  • Diska ½h
  • Städa 1-1½h
  • Träna 2-3h
  • Föreläsning 3h
  • Köa till bijettsläpp 2h
  • Plugga De timmar som blir över

Nu ska jag käka frukost, sedan beger jag mig till gymmet ^^, Därefter hem igen för lunch och kanske lite plugg. Föreläsningen är 13:00-16:00 och klockan 18:00 är biljettsläppet igång. Kanske bör jag ta mig hem emellan och fixa lite mat som jag kan käka i kön. Troligen måste jag ställa mig i kön vid 17:00 och då har jag förhoppningsvis biljetter 18:30. Tvätten får jag väl ta itu med ikväll samtidigt som jag pluggar.

Detta är min dag!


Kram x

Skutt skutt till gymmet

Plockar ihop mina träningskläder och drar till gymmet :D Efter ha stoppat lite mat i magen tar jag bussen in till stan och tittar på Solsidan med koridors-tjejerna ^^,

Redo för kvällen

Sitter och skriver med nymålade naglar. Lila! Ikväll är det mingel/förfest som sedan slutar på dansgolvet och i baren på Stallarna här på Campus. Detta kommer bli en bra kväll! Jag ska försöka hålla mig på en stadigt alckoliserat tillstånd utan att gå över gränsen.

Önskar er en trevlig fredagskväll!  xx

IT-prinsessan Soki Choi

En dokumentär som alla borde se! Inspireras att vara eller bli det du eftersträvar, ombilda eller bekräfta dina prioriteringar. En ung stark kvinna mitt i arbetslivet, eftertraktad bland företag och föreläsare! Har du drömmar och mål i livet eller kanske tappat bort din väg och inte vet vad du vill? Kolla in denna dokumentären, den gav mig en rejäl push!


IT-PRINSESSAN
SVT Play, svensk dokumentär från 2004 [KLICKA]
Soki Choi


Soki Choi har genom sin karriär gett en hel del intervjuer till de många företag och organisationer som efterfrågar hennes expertis. 3 st intervjuer:
Forskaren Soki Choi om sjukhusfusioner [KLICKA]
Låt dina drömmar styra karriären [KLICKA]
Månadens intervju Juni 2009 [KLICKA]



Soki Choi är en av 15 ambasadörer för nätverket
Shenet.nu
Ett nätverk för alla som vill få ut mer av affärslivet, inspireras till framgång och få kontakter bland entreprenörer och företag. Som medlem får du fri entré på mingel som äger rum minst en gång per månad. (Klicka på Shenet-bilden för att komma till nätverkets hemsidan). SOKI CHOI PÅ SHENET
Alla ambassadörer går att kontakta i form av mejl via Shenet.nu



Go träning ^^,

Gött med träning helt klart, även om jag sprang runt och såg kanske lite vilsen ut bland maskiner och vikter ^^, Inte vilsen för att jag inte vet vad jag håller på med utan mer för att det är svårt för mig att välja var jag ska börja eller vad jag vill göra först. Jag vill ju göra ALLT SAMTIDIGT!! Senare ska jag gå tillbaka till gymmet för att köpa gymkort, receptionen var inte öppen ännu, men det löste sig ändå :D

Idag blir en Sandra-dag! Vi startade dagen med att gymma, sedan fortsätter vi med shopping i stan och därefter mingel och utgång. Känner på mig att detta kommer bli en grym dag - extas ;)

Jag laddar upp med protein, viktigt för kroppen efter träningspasset. En del säger att det inte är så noga om man får i sig protein före eller efter träning, det viktiga är att det är i samband med träningen. Ägg står på menyn, nykokta!


Onödig intressant information om ägg:
Ägg info

oj.. imorgon får det bli

Ja skulle ju tipsa om en sjukt bra dokumentärfilm idag...
Det blir nog inte så men den kommer upp imorgon och det lover jag!


Kram-kram!

"Snabb shopping i stan"

Ja det var vad jag tänkte...

Jag skulle bara in och köpa träningskläder och sedan snabbt tillbaka för att köpa gym-kort och börja träna. Istället stod jag över 1 timme på Stadium och provade träningskläder, gick vidare till Linnégallerian och in på Monki, upp till Lagerhaus och sedan ner igen till H&M... "Snabb shopping", vad tänkte jag egentligen??

Jag hittade träningskläder till slut! Tänkte "färg är kul" men det blev helsvart. Med hem fick jag i alla fall träningskläder, en svart lång klänning, ett skärp, jul-te och underkläder till svarta klänningen. Gym-kort fixar jag imorgon! Jag och Sandra har redan bestämt att vi ska träna imorgon 08:30 (i mina NYA träningskläder :D)

Just nu sitter jag och käkar keso med massa paprika och champinjoner och självklart har jag dränkt allt med svartpeppar - sååå gott! Till har jag några skivor kassler. Sälta, mums!

awake and excited

Vaknade seg, vände mig om och somna om. Vaknade senare glad och exalterad ^^, Studsade upp ur sängen och grävde fram min epilatior. På med bra musik på hög volym! Nu har jag lena fina ben, jag känner mig ny!

Nu ska jag sätta på kaffe och hoppa in i duschen! x


Känner mig galen idag!! ;D

Taggad och trött...

Såg precis klart en dokumentärfilm och jag är helt exalterad! Samtidigt är det sent och jag är trött efter dagen. Jag lovar att tipsa om en dokumentär som passar alla med driv, rekommenderas särskilt till unga kvinnor på väg in i eller aktiva i arbetslivet. Imorgon torsdag alltså ;)

Idag har jag ätit gott, varit på föreläsning och pluggat.


Tipsa gärna om starka och drivna personer!
Berätta vad de gör eller har gjort och varför just den
personen är en inspirationskälla för dig, senare kanske
jag gör en lista med personer som jag inspireras av!

Ibland känner jag mig som en liten svamp som vill suga åt sig allt ^^,
Taggad inför morgondagen ;) xoxo

Start: Ekonomisk statistik II

Nu har jag varit vaken i några timmar men har inte orkat skriva något här på bloggen. Istället har jag gått in och kollat andras bloggar, kollat nyheterna och druckit kaffe med mjölk (brukar dricka svart).

Föreläsningen börjar snart så det är änna dags för lunch. Vi börjar Ekonomisk statistik II idag o jag har bara en av böckerna som jag lånat på biblioteket. Tänkte testa och se om jag klarar mig med att hänga med på föreläsningar, göra övningsuppgifterna och läsa böckerna på biblioteket (inte låna hem böcker, pga den långa reservations-/lånekön). Man måste tänka lite ekonomiskt som student, även om man mår bra att slösa ibland på särskilt utvalda saker ;) (alltså inte kurslitteratur)


Puss & kram
Nu börjar jag få bråttom om jag ska hinna käka!


Gott med glass ^^,


Stormtrivs!

Japp nu är det tisdag och veckan är igång! Helgen var helt underbar även om jag bara fick 1½ dag hemma på västkusten hos mamma och pappa. Men jag lyckades klämma in de viktigaste under min korta visit: mormor & morfar, finaste lillasyster, MaPa, Beme, sy kuddfodral (Tack mamma!) och besöka IKEA för härligt stressig shopping (Tack Beme!) :)

Fredagen var lika bra den! Firade födelsedagsbarnet med att gå ut i stan och på Stallarna, riktigt kul var det! Även TORSDAGEN VAR FANTASTISK!

Åkte ner till Växjö med mamma måndag morgon och fyllde rummet med IKEA och mina nya kuddar ^^, Mamma försvann iväg till jobb och möten och jag var kvar med diverse bra läsning och serier på SVT PLAY. Kuddarna stormtrivs här och jag stormtrivs med dem, dörmattorna är utplacerade och glas och skålar har diskats!
(säng, lampa, soffa)

Igår kväll åkte jag och mor till Willys och shoppade loss ordentligt. Fläskfilé, fisk, frukt & grönt, mjölk, bröd, ägg, diverse pålägg och mycket mer! Kvällen spenderade vi framför LIVETS MUSEUM med en kopp te och goda äggmackor med kaviar. Tack Mamma för kuddarna, maten och en fin kväll! Mysigt med frukostsällskap ^^,

Igår fick jag reda på att man kan kolla resultatet på FÖRRA TENTAN, den som jag visste att jag skulle kugga "för UTAN SÖMN, hur bra kan det bli?". Med en stor klump i halsgropen loggade jag in på Ladok för att kolla resultatet... När allt är toppen och man tror att det inte kan bli bättre - godkänd!!!!!!!! :D Helt underbart!



Nu kan inget förstöra min vecka!!


Dagens outfit



sitter på tåget på väg från Halmstad till Varberg. Mormor och morfar hämtar mig i Varberg sedan kör vi hem till mat och tårta ^^, Pappa fyllde år igår så det ska vi fira! När jag kommer hem ska pappa få en riktigt riktigt stor grattis-kram!!! :D

Känner mig mindre cool...

HAHA, det är alltid så dagen efter!
När man är ute och man är igång så kan man ibland känna "fy fan vad allt är underbart och jag är så cool" och "Jag har nog kommit in i ett bra flyt här nu". Men dagen efter är det alltid likadant: "yea, fy fan vad jag är cool......." en höft rörelse och en 'ton' senare "....??? Eller inte alls!!" ^^, Så himla kul när man tittar sig i spegeln på morgonen och mår på topp (fortfarande känner en kick från dansgolvet igår) och helt enkelt får ett slag i ansiktet av verklighets check "Jag var en tönt på dansgolvet/i baren igår igen!", HAHA!

Jag vet ju inte hur andra uppfattade mig förstås, så här i efterhand... Men man kan alltid hoppas att de var lika glada i hågen och tyckte att jag minst lika cool som jag tyckte jag var då :D


Underbar kväll!! Snart ska jag springa ut härifrån och ta bussen in till tågstationen.

Kvällens naglar, marmorering

Nya snygga naglar med smart marmoreringsteknik.
Så schysst att varje nagel verkligen blir helt unik ^^,

Det är första gånger jag testar, vad tycker ni?


Nu ska jag tillbaka till städningen och packningingen! Måste vara rädd om mina naglar... Kanske vore bra att ta på sig ett par handskar ;)


Kolla in hur du
GÖR DINA EGNA MARMORERADE NAGLAR
(video-tutorial)

Busy Friday

Idag har jag en hel del inplanerat för dagen! Men jag tog sovmorgon, en lugn start på dagen ^^, Håller på att värma upp varmluften i micron för min andra rond med baguetter (mums-mums!) medan jag tittar på POKÉMON :D

Idag ska jag: diska, städa, packa, hämta ut tågbiljetter, lämna och hämta böcker på UB, göra iordning mig för kvällen och för födelsedagskalas (m.m.). Erika fyller år och vi och några tjejer ska träffas på ett uteställe inne i stan vid 21:00. Efter några glas vin och kanske en drink drar vi vidare till Stallarna på Campus (student-bar/-klubb). Imorgon tar jag bussen tidigt in till tågstationen för att åka med tåget klockan 09:20.

Burlesque!

Efter mer än 3 timmar i simhallen med motionssim, bubbelbad, bastu och äventyrsbad tyckte jag och Erika att det var en perfekt kväll för bio. Vi såg Burlesque, rekommenderar verkligen! Full fart och med musik, passion och energi, en del kärlek och drömmar ^^,


Fortsätt simma, simma, simma

Nu är jag på SIMHALLEN med Erika och tar ut mig, förhoppningsvis. Nog blir det även lite bubbelbad och bastande ^^, Det var sjukt längesedan jag var på simhallen! Sist var på ett gym i Melbourne, Australien 2009, med Erika den gången också.

Dory + jellyfish
Doris (eng. Dory), jag är ett stort fan! ^^,

Jag kommer flasha med min grön-(vit-svart-)blå bandeau-bikini från Thailand, Tesco. Strandbikini... jag blir lite besvärad (eller typ generad) över att ha strandbikini i simhallen. Jag vet inte riktigt varför men det känns som om en strandbikini inte hör dit... Konstig? Ja kanske.

Köpt på Tesco i Thailand

OBS! Tidsintställt inlägg.
Nu ska jag cykla, tar vägen förbi Willys och köper någon frukt att ha efter äventyret på simhallen!

Omelett à la champinjon (recept)

Enkelt, smidigt och så gott! Ett bra sätt att få i sig protein ^^,

Svampomelett (1 portion)
2 ägg
Vatten
Svamp buljong (väldigt lite, bara några smulor)
2 champinjoner

Svart- eller vitpeppar
Smör för stekning
Flingsalt

Blanda vatten och ägg i ett glas, smula i lite svampbuljong, blanda. Häll i stekpannan som förberetts med smör på hög värme. Strö skivad champinjon, salt, finmald peppar och flingsalt över. Lägg på ett lock. När omelletten fått en gyllene färg vänd omeletten (valfritt) och stek utan lock. Servera med färsk ruccolasallad och tomat.


Smaklig måltid!

Tisdag = glassdag

Ja nu var det den där frågan igen "MIDDAG ELLER GLASS?" men också lunch/glass? och mellanmål/glass?. Denna gången blev det glass varje gång. Så jag skulle nog säga att jag säkert fått i mig kalorier för dagen (eller en och en halv dag kanske). Näring, vad är det?! Inte så bra kanske, men ibland gör vi mindre bra val i vardagen.

Glass är gott! ^^,

Middag eller glass?

Hemma igen efter föreläsningen och plugg på biblioteket. Föreläsningen var en genomgång av Övningstenta 3. Jag borde ju förstås ha gjort just den övningstentan i förväg men nu hade jag inte det så det kändes lite smått meningslöst att sitta där... men men, så är det ibland! Det är bara att lyssna och försöka hänga med :)

Ska käka lite middag tänkte jag, men jag kan inte släppa tankarna från glassen som ligger i frysen :9

Detaljer: skärp & ring

Ring: made by µ. Skärp: pappas gamla skinnskärp
Made by µPappas gamla skinnskärp, naturligt nött
Ringen har jag gjort själv. Skärpet är pappas gamla som han
använde mycket som ung, riktigt snyggt slitet (tack pappa!)

Till detta har jag mörka jeans och mina bruna skinnstövlar.

Lisa ♥

...mina underbara syskon (som jag även älskar att hata ibland ^^,), mina föräldrar, mormor & morfar, moster med familj (+övrig släkt), katten Lisa (mormor & morfars katt döpt efter lilla mig :P), vänner, choklad, sol, glass, våren, blommor, film, träning, soppa, sallad, sociala sammanhang, prata med främlingar, shopping, konstiga idéer, allt annorlunda och mycket mycket mer!

Har pluggat på ganska bra nu på morgon men ville bara logga in och skriva en rad innan jag skuttar iväg till föreläsningen ^^,

Jag önskar alla er som läser detta och alla nära & kära (jag ♥ er!) en underbar dag!


Mina naglar idag
Fransk med glitter

Tänkte bara skriva en rad.

Hej och god kväll!

Jag tänkte faktiskt bara lägga upp en bild på fredagens mat och skriva en kort rad till er :) I fredags hade jag inflyttningsfest och bjöd in några tjejer på mat. Bilden är på min version på en varm morotssallad innan den åkte in i ugnen. Enkelt recept, snabbt att göra och svårt att misslyckas med! Det blev riktigt gott med apelsinen i pannan, rekommenderar denna rätt starkt!

KOLLA RECEPTET HÄR
Riktigt gott! (fotot taget innan tillagning)
Sitter med miniräknaren och övningsuppgifterna... Känns ganska tugnt just nu :/

Hoppas ni haft en skön helg! Själv ska jag plugga lite till sedan kryper jag ner under täcket och tackar för denna helgen :)

14/2 = Alla Hjärtans Dag ?

Lite rolig och intressant fakta om Alla Hjärtans Dag (Valentine's Day)

En minnesdag för Sankt Valentin (eller Sankt Valentinus) vilket kan vara någon av tre olika personer som led martyrdöden på 200- eller 300-talet.

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner.

I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade.

I Sverige förekom minnesdagen inte i någon större utsträckning förrän 1960-taletAlla Hjärtans Dag lanserades av kommersiella skäl med påverkan av amerikansk kultur.

I Finland är dagen mer känd som vändagen då bland annat Röda korset uppmuntrar människor att delta i frivilligt vänarbete.

I Japan är det vanligt förekommande att flickor ger "tycka-om-choklad"/"pliktchoklad" till vänner och pojkar de tycker om. Detta i sin tur medför att pojkarna förväntas ge tillbaka något den 14 mars på "White day".

Av alla som firar någon form av Valentine's Day så firar inte alla den 14 februari.
I Brasilen firas Dia dos Namorados ("De förälskades dag") den 12 juni.


Vad gör du på den 14 februari?

Skickar kärleks-kort? Går på bio? Har en mysig kväll hemma? Tappar upp badkaret, tänder stearinljus, plockar fram bästa boken och en flaska vin? Samlar ihop tjej-gänget? Bokar en resa eller aktivitet? Går ut och äter? Köper choklad och rosor till någon du tycker om? Eller gör du ingenting?


MIN ÅSIKT:
Jag tycker att det inte finns någon anledning för mig att spä på en kommersiell tradition. Tanken är god på många sätt, men det är en kommersiell tradition. En tradition som är bra för handeln och vårt lands ekonomi, sant!

Men: man ska ta till vara på varandra ALLTID och behöver inte hamna en kommersiell fälla eller klyscha med choklad och kärlekskort på ett utsatt datum. För kärlek finns inga datum eller regler för den delen heller. Det behöver inte vara så korrekt. Jag tycker varken man ska skynda eller vänta på kärleksögonblick. De små kärleksfulla ögonblicken finns i varje vardag om man bara stannar upp och känner efter ibland. Jag kommer inte skicka kärleks-kort eller köpa choklad till någon jag tycker om. Vad jag däremot tycker att alla bör göra är att säga hur ni känner! Var öppna och våga uttrycka er :)
Några få ord av omtanke och uppskattning lovar jag gör både dig själv och den andre mycket gladare! ^^,

Om det är något ni planerar att göra på Alla hjärtans dag, gör det imorgon eller varför inte idag? Jag kanske passar på att unna mig själv en extra god middag och myser till det med tända ljus (men det gör jag ju annars också).


~ Gör en god gärning för en vän utan förbehåll ~
~ Säg några vänliga ord till en främling ~
~ Ta dig tid att stanna upp och känn efter hur Du mår ~
~ Var din egen vän och du kommer bli en bättre vän för andra ~
~ Kolla dig själv i spegeln och säg tio saker du älskar med dig själv ~
~ Avsätt tid för dig själv och tid för nära och kära ~

Kaffekok :)

Kaffekokarn puttrar på och jag tar en välförtjänt paus. Nu ska jag mysa lite med några koppar kaffe och undertiden får plugget vänta :) Idag känner jag mig helt återhämtad från i fredags. Igår var världens segaste dag, ganska synd när en hel dag går förlorad.

Ska cykla till ICA. Mjölken är slut och jag är verkligen sugen på lite glass (inte lite egentligen... massa glass!!) Älskar glass i pappförpackning som man kan dela på mitten och äta direkt ut paketen ^^, loooove!

Dagen efter

Alltid lika segt... Har kollat på en film, lite serier och tänkte nu gå och rota lite i kylen för att se om jag hittar något gott :) Idag kommer det inte hända så mycket för igår hände en hel del! Vi hade jätte skoj!! Maten var sjukt god, tack till mig och sällskapet var perfekt!! :D

Varm morotssallad (recept)

Recept: Varm morotssallad med apelsin och timjan (från Coloramas tidning.)
Jag byter ut lite av morötterna mot potatis och använder gullök istället för rödlök. Till äter vi stekt kyckling, fullkornsbaguette, grönsaker och vitlökssås - mums! Jag har själv inte ännu testat receptet. Hittade receptet faktiskt i Coloramas tidning som man kan bläddra i på internet (tips att kolla in Coloramas tidning!)
Jag hoppas det kommer bli gott och att mina gäster uppskattar det ^^,

Ha en toppen fredag!


Ps. om du vill ha receptet på engelska:
skriv en kommentar så översätter jag det för dig!

P3 Street & Digestive

Det blev en väldans rännande fram och tillbaka i affären... Men nu har jag handlat både lite gott till mig själv och en del till middag imorgon :D Imorgon får jag besök av ett gäng härliga tjejer! Vi ska käka gott, pimpla vin och få i oss lite snacks innan röjet sätter igång på riktigt, ser verkligen fram emot det!

Imorgon publicerar jag ett recept jag hittat i en tidning för ett tag sedan! Man blir minst sagt sugen på vår, sommar och grillat med sangeria och massa solsken. Jag hoppas det blir like gott som det ser ut på receptet ^^,


Sitter här och knaprar digestive, ska sätta på en kopp te nu!


Klicka in på BISCA för att få tips och idéer för enkla
bruncher eller desserter till kalaset för små och stora!


Alla hjärtans dag special!



Fannie säljer örhängen på

FANNIES PÄRLOR

Just nu har hon rea veckan ut på utvalda örhängen!



VARJE PAR ÄR UNIKT



Köp något till din käraste eller en god vän :)

ALLTID FRI FRAKT!


Du hittar fler hos Fannies Pärlor

Tjinga ditt par nu!




Konstig start på dagen

Hittills har inget gått som planerat! Kunde inte somna igår för jag var "lite" uppe i varv och tänkte på massa saker och kände verkligen för att ut o springa en mil eller två :D, vilket jag bestämde mig för att inte göra...

Idag har jag skypat lite med lilla syster, mysigt att höra hennes röst! Jag har fixat lite för imorgon, planer och idéer, det mesta i mitt huvud. Jag har fixat med planer för nästa vecka som jag verkligen ser fram emot!! :D

Jag har lovat mig själv att sätta mig ner med Ekonomisk statistik 1 som jag har tenta på om en vecka. På torsdag nästa vecka faktiskt! Det är verkligen inte mycket tid kvar och jag har ju varit sjuk och faktiskt inte orkat plugga... Massa att ta igen! Egentligen skulle jag ha satt igång redan klockan åtta imorse, men då sov jag fortfarande (fick för mig att jag behövde den sömnen eftersom jag inte somnade på kvällen)

Jag har även hunnit med att spela och dessutom varva SPELET PÅ JESPER.NU som lilla syster så snällt skickade till mig... Morr på dig syster!


Ja som sagt: inget idag har gått som det var tänkt!


Imorgon är det fredag vilket betyder party;
inflyttningsfest hos mig ^^,

Koppla av innan läggdags

Nu ska jag sätta mig i soffan med näsan i en tidning och en kopp te brevid! Jag har kommit fram till att jag oftast behöver varva ner innan jag går och lägger mig för annars ligger jag bara klarvaken och tänker. Jag har fått hem två tidningar av Affärsvärlden på några dagar, en tidning från Civilekonomerna och en tidning från Jusek. Jag bombaderas med tidning här plötsligt! Lite "kommer inget, kommer inget, kommer allt" över det hela..

Vet ni vad! Just i skrivande stund har jag bestämt mig för att ta en rask promenad istället :D När jag komemr tillbaka kanske jag varvar ner med en tidning eller så kryer jag ner under täcket ^^,

x sov gott!
KOLLA IN BLOPPISEN

Egentligen vill jag ut och springa... Samma tanke fick jag igår och började studsa för att värma upp, men jag ångrade mig ganska snart.. Huvudvärken smög sig tillbaka så därför har jag bestämt mig för att ta det lite lugnare!

Hela dagen, mitt i veckan

plugg, plugg, plugg! Idag är det fokus på övningsuppgifter med böcker och anteckningar brevid. Miniräknaren kommer gjutas fast i min hand misstänker jag, vilket inte gör mig så mycket eftersom jag kommer behöva den :)

Ekonomisk statistik 1
Idag är jag på toppen-humör!!! Jag vet inte riktigt varför... men jag mår bara så bra! Inte sjuk, inte stressad, inte nervös över något eller orolig... Bara positiva känslor känner jag nu! Livet är underbart!! Även om jag kommer spendera 70-80% av hela min dag i böckerna och miniräknaren så är detta ändå en jäkligt bra dag! Det känns så i alla fall ^^,

Hoppas ni får en toppen-dag!!
puss o kram

Efterlyser Sthlm DG stl. 39

Blev kär i denna sko från Sthlm DG för några månader sen när den fanns till fullpris i en butik i Växjö. Nu kan jag hitta skon i min storlek som i denna skon är 39. Om ni har sett den i butik eller vet om en butik jag kan kontakta för att få tag på skon så hör av er! Det skulle betyda jätte mycket!

Naglar i svart och guld


En sån underbar dag...

...eller?

Jag har gått upp, ätit frukost, duschat, vaknat, tänkt positiva tankar som "jag är frisk, jag är frisk" och nu sitter jag här framför datorn och får inte igång radion. Jag har en föreläsning klockan ett som jag ska gå på oavsett hur jag mår! Men jag ska försöka vara ute i god tid så jag inte behöver stressa upp mig och skynda och springa runt eller något sådant.

Beroccan pyser här brevid mig ^^,


IDAG:
3 h föreläsning
3 h studier (minst!)


Dagens positiva mantra:
"Jag är frisk"

Dagens

Frukost-lunch-middag:
Tomatsoppa med pasta, Berocca & B-vitamin
Tomatsoppa med vitlök och sambal eolek, ett glas berocca och B-vitamin.


Förrätt-efterrätt:
Russinkakor Russinkakor
Russinkaka
Recept på russinkakor HÄR

Jag har nyligen vaknat efter att ha slumrat i några timmar. Nu ska jag sätta igång LIVETS MUSEUM och lägga mig ner i sängen igen med ett äpple och ett glas C-vitamin Järn!

Sjuuuuuk! :@ :(

Eller bom-tät i näsan, nyser och hostar! Whyyyyy?? Orkar inte vara sjuk!

Igår var hur trevligt som helst!! Tacos, tända ljus, en bra film, te och kokostoppar och självklart ett fantastiskt sällskap ^^, Å gud vad jag åt igår! Ni kan fråga tjejerna, jag satt hela tiden med något i munnen :D


Nu är jag hungrig! Sov till halv ett idag, skönt! Men har inte ätit något ännu... inte bra! Nu ska jag göra gröt till frukost men också passa på att baka RUSSINKAKOR ^^, Bara för att jag förtjänar det!

Underbara lördag!

God morgon alla glada! Idag är det lördag, vem älskar inte lördag? Planerna för dagen är enkla. Dagens lilla lista innehåller bland annat dricka mängder av te från min te-samling,  varva berocca med paracetamol, se en film jag sett hundratals gånger förut, gå bort till vänner för middag ^^,

Det här kommer bli en bra lördag! Jag tänkte börja lite segt med ett par skivade blodapelsiner och en gammal goding till film ;)

...och massa te!

Kvällens sällskap

Unnar mig själv
Haha, sorgligt?

Nja, jag har ju faktiskt varit sjuk och är på bättringsvägen. Jag drack en härlig kopp te från Friggs (favorit te-märke), ätit en konstigt ihop slängd middag men god och nu har jag övergått till min gotte-påse ^^, Jag fick erbjudandet att följa med ut men avböjde för jag vill ändå inte dricka. Jag trivs bättre här ;) Men vem vet, kanske får jag en dunder-kick om två timmar och inte klarar av att sitta still..? Lisa, energisk? Nej, aaaldrig :P Haha!


Unnar mig själv
Onödigt intressant: Jag har nu handikappad
alla Ferrari bilar, visst är däcken godast! ^^,

Äntligen!

Nu äntligen ökar fonderna i värde hos Swedbank efter 2 års kris. De 2 åren dessförinnan sjönk värdet på min fond avsevärt med flera-flera tusen kronor! Nu äntligen har börsen, fonderna, industrier, länder m.m. börjat återhämta sig! Men det är viktigt att komma ihåg att det bara är början på återhämtningen. Det krävs många fler åtgärder, kraftansträngningar och inte minst tid innan vi är tillbaka på en stabil och normal nivå igen. Tror vi inte på det så kan vi lika gärna slänga in handduken nu, ge upp, lägga oss på marken och dö.


Heja heja återhämtningen!! :D

Spegel i guld och mera

Lite av allt som fick följa med hem efter shoppingen
2 stycken tyger för att sy kuddfodral m.m., en stor hallspegel i guld, 2 paket Vicks halstabletter och i påsarna ligger bland annat te, berocca, godis, tvättsvampar och duschdraperi :) Jag är nöjd med mina köp!
Vad tycker ni om spegeln?

Hemkommen från turen till stan

Hade jätte trevligt under min shopping, mycket tack vare EBBA som hakade på :) Jag hittade det mesta som jag sökte efter så det har hittills varit en mycket bra och produktiv dag ^^,

Jag har fått mitt förråd! Tråkig bild, inte mycket att se...
Roligt att förrådet ligger precis utanför min dörr så jag kan lätt förvara massor av saker i förrådet och ändå ha det nära till hands! Grymt bra!!


Nu ska jag göra mig en kopp te sedan lägger jag upp bilder på mina köp m.m.

Good morning Friday!

Good morning, indeed! ^^, Härligt att vakna upp utvilad och faktiskt må relativt bra till skillnad från igår. Jag har tagit en lång dusch och precis tagit ut FRUKOSTEN ur MICRON! Idag ska jag in till Växjö centrum (och lite utanför) Jag tänkte göra ett besök på rädda barnens butik och leta fynd, köpa spegel på ÖoB (om jag tycker den är minst lika fin som i reklambladet) och duschdraperi på Jysk. Kanske lite annat smått och gott... Men jag måste orka få med mig det hem också! Tänkte faktiskt denna gången, för en gångs skull ta någon bild! :)

Bilder på min dag kommer upp senare!

Nu ska jag äta klart, klä mig och hoppa på bussen. x

Helt slut i huvudet & kroppen

Jag har i princip inte gjort någonting idag. Så fort jag ska kliva upp ur sängen för att gå på toaletten eller hämta något i kylen så börjar mitt huvud bulta ordentligt och kroppen ömmar. Jag mår kanske inte så himla bra... men jag kan ju inte ligga här och tycka synd om mig själv hur länge som helst!! Så jag tänker i alla fall gå ut imorgon, ta bussen till centrum och hela vägen till Jysk för att bland annat köpa ett duschdraperi. Det börjar bli jobbigt att duscha utan nu och behöva skrapa hela badrumsgolvet från vatten varje gång. Ska köpa Berocca och C-vitamin också! Frisk luft är nyttigt och jag ska också passa på att köpa något extra gott till mig själv ^^,

Måste komma ihåg att köpa ett hänglås också till ett förråd jag har blivit tilldelad :D Toppen, nu har jag någonstans att ställa min fåtölj!


Puss och god natt!



Ps. jag har bokat biljetter hem den 19/2,
jag är framme i Varberg 12:35!

Helvete!

Satte larmet på klockan åtta i morse. Huvudet dunkade så när jag lyfte det så jag la ner huvudet på kunden igen. Och så somnade jag, vilket inte var meningen men det gick nog bara på ett par sekunder. Nu har jag vaknat igen, klarare men med ett huvud som fortfarande dunkar och ömmande kropp lite var stans. Min föreläsning började klockan tio och jag är ganska irriterad över att jag missat hela början. Å andra sidan så skulle jag kunna skynda mig dit nu, men samtidigt så skulle jag både behöva duscha och käka frukost. Jag är villrådig! Föreläsningarna är jättebra, men allt föreläsaren säger är direkt ur boken så jag tänker att det nog bara blir lite mer läsning för mig. Jag har dessutom massa övningsuppgifter att göra, jag kan ju börja där! ^^,

Ingen aptit har jag heller...
Men jag ska sätta igång en nyhetssändning och äta ett äpple! :)

HIJACK: "simma, räkna, tänka"


Min humor:
Detta tycker jag är roligt!
Fannie i ett nötskal ^^,

Vad som började med ett mål på att simma 1600 meter på 1 timme ledde snart till smarta idéer som räknesystem och logiskt tänkande genom en dialog med sig själv. Fannie varför är din hjärna fylld av alla dessa matematiska tänkandet, arbetsskada från studierna??



Fannies "lilla" simtur:

Igårkväll var jag o simmade.
Hade under dagen fått klagomål på motion osv. :/

Så iaf...
Tänkte simma 1h, minst..
Inga problem!

Hamnade bakom någon, så började räkna längderna.
poolen är 25 lång..
" "- min hjärna pratar med sig själv.
"1, 2.. 3,4.. 100m
9,10.. 11,12"
"12/2=6
6/2=3.. Hm.. 300m"
Efter en kvart hade jag nått 400m.

"okey, 400m*4=1600m.."
Jag borde teoretiskt hinna 1600m,
på 1 h..
Vi testar.
"23,24... 25,26..
26/2= 13, 13/2.. 650m."
Fortsatte att simma, räkna, tänka.

mitt i allt kom jag på ett system,
jämna tiotal, betyder att hundragränserna är på 0,4, 8.
och udda tiotal, betyder att hundragränserna är på 2, 6..
Fast kom på att det blev mkt att hålla koll på,
först ska jag komma ihåg vilket av alla siffror jag är på,
sen ska jag ha koll på om det är ett jämnt eller ojämnt tiotal.
Och ännu värre, jag behöver hålla koll på vilket av alla tiotal jag var på.
Jag gav upp!

efter 50 min, var det 1600m.
Nu var det bara att gasa på,
ville hinna så långt jag kunde på 1h.
efter 1h, hade jag simmat 1850m.
Och där kan jag ju inte sluta!
jag var ändå så nära 2000m, 80 längder.
Jag fortsatte!

och eftersom jag ville garanterat simma 80 längder,
la jag till 4, för kan ju tappat bort någon på vägen.
"Så, 84..
men 90, bara 6 längder kvar, jag fortsätter."
så nära 90, kan man ju inte bara sluta!
"89,90.. 91,92.."
De där 4 extra gäller fortfarande.
Hm.. bara att fortsätta, 2 till!
"93,94.."
"hmmmm.. bara 6 längder till 100,
äsch, jag fortsätter!"
"97,98.. 99,100.."
"o 4 extra"
"kan inte simma längre, då kan jag inte gå imorn"
"101, 102.. 103, 104.."
Klar!

Jag simmade alltså garanterat 100 längder igår, 2500m.
kan vara 108 längder, eller 100..
vet inte hur mycket jag tappade bort,
om jag tappade bort någon!

Pojkarna blev lite sura på mig,
tog ju längdrekordet då :P

"Men jag skulle simma 1h,
och jag inte inte bara sluta på 74 längder..
förstår väl alla?
Och sen så var 100 så nära när jag väl nådde 94.."

Duktig? :D


Ja om man alltid gjorde så, då hade man
både varit bäst i klassen, i bäst form och
den mest upptagne personen på jorden!
LOL Min lillasyster i ett nötskal.
Ps. inlägget taget från Fannies blogg. Vill ni läsa
Fannies blogg, KLICKA HÄR (tillverkar smycken),
fråga snällt om ni vill läsa hennes privata blogg :)

Judar uppfostras att de hatas

Dricker mullbärs-te och tittar på en dokumentär på SVT Play:


DOX - DEFAMATION
Israelisk dokumentär från 2009. Vad är antisemitism idag? Finns det på riktigt? Eller är det ett skrämselverktyg för israeliska hökar? Filmaren Yoav Shamir ger sig ut på en provocerande, roande och oroande resa i spåren av en av vår tids viktigaste frågor.


I dokumentären får man se Israeliska judar som uppfostras att tro att de är hatade världen över och att världen är en farlig plats för dem. Bland annat får man följa med judiska israeliska ungdomar till Polen där de får se och lära sig om FÖRINTELSEN. Under hela resan är de skyddade från all kontakt med den polska befolkningen och ständigt påminner säkerhetsvakten, och de andra vuxna som är med på resan, dem om att vara rädda för att människor vill skada dem.


JAG ÄR HELT FÖRBRYLLAD! Jag kan inte fatta att det är sant... Det är skrämmande och oroande att se! Titta på dokumentären, den är riktigt bra! (tillgänglig tom 3 mars) Jag tar ingen ställning i frågan. All respekt till de som överlevde och dog i kriget och till alla judar som idag fortfarande minns och inte kan glömma.

Vad jag däremot tycker:
Det är farligt att skapa rädsla hos människor och intala de att andra människor vill skada dem för att de är hatade världen över!

Håller på att bli sjuk?

Jag vaknade i morse och kände mig lite tung i huvudet. Drack två glas vatten, gick på toaletten. Jag fick nog i mig totalt tre glas vatten, ett glas C-vitamin+järn och två B-vitamin tabletter. Nu sitter jag här och hostar och känner inte för att göra någonting idag, vilket jag tyvärr måste. Först ska jag börja med att klä på mig ordentligt och gå ner till biblioteket. Tillbaka igen åker vattenkokaren på för här ska drickas te så in i norden! Jag tror varmt vatten är bra för halsen och dricker man rätt te så är det dessutom nyttigt! ^^,




NYTT I BLOPPISEN IDAG!
Det kommer dessutom mer under veckan, bland annat
en stor sjal som är sjukt fin i både färgen och materialet
MISSA INTE!




HIJACK! Jag kommer senare publicera ett snott inlägg från någon jag älskar väldigt mycket. SÅ ROLIGT! Jag vet inte om ni kommer tycka att det är lika kul, men det skiter jag i! För det är helt klart min syster i ett nötskal ;) Förlåt Fannie! xoxo

Årets fynd! Endast 80 kronor!!

Fyndat för 80 kr!
Idag har man tur om man kan hitta en microvågsugn med varmluft för 1000 kronor i butik. Oftast går de för 2000-4500 kronor! Jag fyndade min begagnad för 80 kronor! Slå det lillasyster (hon köpte sin för rea-rea-priset 1000kr). Just nu håller jag på att skrubba bort alla lager fett och bränd mat på insidan och utsidan!


Jag använder mig av två tips som jag hittat på internet,
(tips från pappa också, sådan är bra att ha)

Rengöring av ugn: SÅPA HELA INSIDAN OCH KÖR UGNEN PÅ 75 GRADER TILLS DET BÖRJAT KOKA, TORKA AV MED VARMT VATTEN

Rengöring av micro: STÄLL EN SKÅL VATTEN I MICRON, KÖR FULL EFFEKT I TIO MINUTER. TORKA AV MICRON INVÄNDIGT



UPPDATERING:
För er som inte vet så har jag ingen micro sedan innan. Jag har en "stationär" ugn utan några funktioner eller vred förutom temperaturen. Dessutom är den ugnen värdelös! Varje gång jag använder den bränner jag mig på den för att hela luckan är glödhet förutom ett litet-litet handtag som jag kan hålla i. Måste också erkänna att jag skäms lite för att jag köpte den så billigt, det är ju någons lön (second hand-butik 'MACKEN')

Havregryns pannkakor (recept)

Härligt saftiga och fluffiga havregryns-pannkakor eller plättar ^^,


Havregryns pannkakor (1-2 personer):
2 dl mjölk
1 dl mjöl
nypa salt
½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 ägg
Ev. lite socker

Sylt, färska/frysta bär, glass, eller varför inte ost, svamp och skinka (utan socker). Endast fantasin sätter gränser!

Börja med att blanda ihop mjölk, mjöl, salt, havregryn och bakpulver. När smeten är jämn häller du i ägget och vispar/rör tills smeten är jämn. Låt smeten stå och gotta sig 20-30 min så att havren får löst upp sig och bakpulvret har börjat verka. Stek i smör på ganska hög värme (steker du på högsta värmen kommer pannkakorna inte bli klara i mitten)


Tips:
Gör plättar eller pannkakor mindre än stekpannan.
Låt smeten på egen hand rinna ut, tvinga den inte.
Du vill att de ska vara lite fluffiga ^^,

Tips:
Frysta hallon ställer jag in i kylen kvällen
innan så de får tina långsamt. På morgonen
är hallonen, nästan, precis som färska!


Smaklig måltid! :)

Posta & plugga

Håret har torkat så nu ska jag klä på mig och bege mig till posten. Därefter ska jag hämta ut en bok som väntar på mig på biblioteket, skönt när man slipper köpa all kurslitteratur. Jag tror det gör all skillnad på ekonomin!
Sen är det bara att sätta igång och plugga, tänkte satsa på övningsuppgifterna idag :)

Hopp å hej!


Senare: Havregryns-pannkakor (recept) HÄR


bloglovin
RSS 2.0